Çanakkale Bayramiç'te 25 Haziran'da gözaltına alınan HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihad Cemre, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

Cemre, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Cemre'nin avukatı İnci İncesağır, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Müvekkil Muhammed Cihad Cemre, çözüm sürecindeki gazetecilik faaliyetleri nedeniyle iki günlük gözaltı sürecinden sonra, dosyaya sunduğumuz tüm lehe delillere rağmen tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi" demişti. Av. İncesağır ayrıca "Dosyadaki gizlilik kararı sadece müdafilere yönelik, şöyle ki tüm dosya kapsamındaki suçlamaları Sabah Gazetesi ve diğer havuz medyasından öğrenmiştik. Müvekkil hakkında bilgilerin sızdırılması ve yargının baskı altına alınması suçtur" demişti.

‘8 YIL ÖNCE YAPILAN RÖPORTAJLARDA ÇEKİLMİŞ’

Cemre'nin diğer avukatı Bişar Abdi Alınak da söz konusu fotoğrafların 8 yıl önce yapılan röportajlarda çekilmiş, varlığı bilinen fotoğraflar olduğunu söyleyerek, bunların "fiziki takip ve tespit edilen örgütsel faaliyet" diye servis edilmesinin gerçek dışı olduğunu belirtti.

Avukat Alınak'ın konuya ilişkin sosyal medyadan paylaştığı açıklama şöyle:

"Savcılık makamının kendi almış olduğu gizlilik kararını yok sayarak dosyadaki bilgi ve belgeleri basına servis etmesi de soruşturmanın asıl gayesinin algı operasyonu olduğu izahımızı kanıtlar niteliktedir. Yıllardır suç sayılmayan ve ulusal medyada HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'yı ve temsil ettiği siyasal irade HDP'yi kriminalize etmek için kullanılan fotoğrafların bugün suç sayılması siyasallaşan yargının aciziyetini göstermektedir. Karar tesis ederken vicdanından ödün vermeyen hakim ve savcıları müstesna tutarak yıllardır suç sayılmayan ancak bugün suç sayılan fotoğraflardan suç devşirerek soruşturma başlatan ve gizlilik kararı almasına rağmen bilgi ve belgeleri basına servis eden Savcılık makamını ve bu hukuksuzluğu Türkiye kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

HÜDA KAYA: SOYSUZLARA MI BOYUN EĞECEĞİZ?

Hüda Kaya, oğlunun gözaltına alınmasının ardından yaptığı paylaşımda "Bir süredir Çanakkale Bayramiç’e yerleşip tarım ve toprakla kendine düzen kurmaya çalışan oğlum bu sabah Terörle Mücadele tarafından evinde gözaltına alındı. Dosyada kısıtlılık olduğundan sebebini biz bilmiyoruz ama yandaş ve troller hızlıca harekete geçmişler çirkin saldırılarla ailemi hedef gösteriyorlar. Nice zulümlere boyun eğmemişiz soysuzlara mı eğileceğiz” dedi.

Kaynak: Mezoptamya Ajansı