MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin avukatlığını yapmış Hamit Kocabey’in Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğinden istifa etmesinin ardından yeni üye seçimi için harekete geçildi.

Kocabey'in istifasıyla boşalan üyelik için Meclis Başkanlığı'na 26 başvuru yapıldı.

Duvar’ın haberine göre, bir aday adayının başvurusu “yetersizlik” sebebiyle reddedilirken bir aday adayı ise başvurusunu geri çekti.

HSK üyeliği için aday adayı olan 24 hukukçu, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyonu tarafından değerlendirmeye alınacak. 11 Kasım Perşembe günü yapılacak toplantıda üç isim belirlenecek ve bu isimler Genel Kurul’a sunularak HSK üye seçimi yapılacak.

Edinilen bilgiye göre MHP, ekim ayı ortasında HSK üyeliğinden istifa eden Kocabey’in yerine isim önerisinde bulunmadı. Kaynaklar mevcut aday adaylarının hiçbirinin MHP adayı olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

AK Parti bunun üzerine aday adayları arasından üyelik için düşündüğü ismi belirleyerek MHP’ye bilgi verdi. AK Parti’nin belirlediği bu ismin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Havvanur Yurtsever olduğu öğrenildi.

AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Meclis Üyeliği yapmış olan Havvanur Yurtsever, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılığı'nın yanı sıra Emlak Konut GYO A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği yapıyor.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz geçtiğimiz temmuz ayında Çevre ve Şehircilik Bakan danışmanı Havvanur Yurtsever'in aynı zamanda Emlak Konut'un yönetiminde yer alarak çift maaş aldığını açıklamıştı