Reza Zarrab'ın A haber'de Türk bayrağı önünde röportaj vermesi büyük tepkiye neden oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'na ait hesapta konu ile ilgili "Hrant'ı vuran katil gibi" benzetmesinde bulunuldu. Hrant Dink cinayetinin tetikçisinin de yakalandıktan sonra Türk bayrağı önünde fotoğrafları çekilmişti.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan, ardından serbest bırakılan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın A Haber'de yayımlanan röportajında arka fonda Türk bayrağı kullanılmasına özellikle sosyal medyadan tepki yağdı.

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, tepkisini Twitter hesabından yazdığı eleştiri ile dile getirdi. Kılıçdaroğlu eleştirisinde, "Hrant Dink" cinayetine de değinerek; "Havuz medyası Hrant'ı vuran katil gibi, ülkeyi soyan Zarrab'ı da Türk bayrağının önüne oturtuyor" diyerek A Haber'i eleştirdi.

Zarrab'ın dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, AB Bakanı Egemen Bağış ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile kurduğu iş ilişkileri ve rüşvet iddiaları yolsuzluk ve rüşvet soruşturması iddianamesine girmişti.

GÖRÜNTÜ SONRASI TEPKİ MESAJLARI YAĞMIŞTI

Dün Sabah gazetesinde röportajı yayımlanan Zarrab ardından A Haber ekranlarına çıkmıştı. Yapılan görüşme için hazırlanan çekim alanındaki ayrıntıda Türk bayrağının yer alması dikkat çekti. Zarrab'ın arkasında yer alan Türk Bayrağı sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Görüntü sonrası #RezaCumhurbaşkanıOlsun başlığıyla çok sayıda tepki mesajı atıldı.

"RÜŞVETİN YENİ ADI CARİ AÇIĞI KAPATMA"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında da Reza Zarrab'ı eleştirerek,"Biliyorsunuz bir havuz medyası var. Şimdi bu medya Reza Zarrab'ı televizyon ve kendi gazetelerine çıkarmaya başladı. Neymiş Zarrab çok hayırsever bir iş adamıymış. Cari açığı kapatan biriymiş. Samimi söylüyorum Reza Zarrab'ın heykelini dikmek lazım" demişti.

"BAKANLARIN CARİ AÇIĞINI KAPATMIŞTIR"

Kılıçdaoğlu şöyle devam etmişti:

“Son balkon konuşmasından bütün üçkağıtçılar vardı, aile de vardı orada, Reza Zarrab yoktu. Onu da alsınlar oraya. Bence Bakanların cari açığını kapatmıştır. Rüşvetin yeni adı cari açığı kapatma. Ben merak ediyorum bu adam sanayiciydi de haberimiz mi yoktu. Rüşvetin adı cari açık oldu şimdi. Çıkarıyorsunuz Reza Zarrab'ı arkasında fon olarak Türk Bayrağı kullanılıyor. En ağırıma giden budur. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağı koyularak onu meşru gösterme asla mümkün olmamalıdır. Bunun hesabını havuz medyasından soracağız"