Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Hrant Dink cinayetiyle ilgili İstanbul ve Trabzon'da yapılan operasyonlarda 4'ü asker, biri yayınevi sahibi olmak üzere beş kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan jandarma personelinin Dink'in öldürüldüğü gün hem Dink'i hem de cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal'i takip eden ve ettiren isimlerden olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan isimler arasında Hrant Dink cinayetinde olay yerindeki jandarmalarla telefon trafiği belirlenen ve cinayetteki kilit rolü ortaya çıkarılan o dönem Yüzbaşı olan M.D'de bulunuyor. Jandarma görevlilerinin Hrant Dink'in öldürülmesinden önce ve sonra Trabzon ve İstanbul İl Jandarma İstihbaratı arasında koordinasyon sağladığı tespit edilmişti. M.D'nin dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'le, cinayetten önce ve sonra çok sayıda telefon görüşmesi olduğu belirlendi.

M.D'nin cinayetle bağlantısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın telefon kayıtlarını analiz ettirmesiyle ortaya çıkarılmıştı. Savcılık, Dink'in öldürüldüğü yerde jandarmaların olduğunu tespit etmiş, şüphelilerin isimlerini ve telefonlarını belirlemişti. Şüpheli jandarma personelinin aralarındaki telefon konuşmalarında en çok aranan ismin Yüzbaşı M.D olduğu ortaya çıkmıştı. Hrant Dink'in Bakırköy'deki evine giden Trabzon jandarma istihbaratına bağlı personeli İstanbul'da karşılayan kişinin de Jandarma Yüzbaşı M.D. olduğu belirlenmişti.