Yeraltı dünyasının karanlık isimlerinden ülkücü kökenli Kürşat Yılmaz, Hrant Dink'i Fethullah Gülen grubunun öldürttüğünü iddia etti. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Yılmaz "Fethullah Gülen Terör Örgütü, cinayeti bana teklif etti. İşin arkasında Ermeni Diasporası da var" dedi.

AKP-Cemaat savaşında AK Parti yanlısı yayınlar yapan Takvim gazetesinin haberine göre Kürşat Yılmaz, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin "Fethullah Gülen Terör Örgütü"ne mensup, emniyette yuvalanmış emniyet görevlileri tarafından organize edildiğini öne sürdü. Yılmaz "Fethullah Gülen Terör Örgütü" hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Fethullah Gülen, eski askeri hakim, hakim, savcı, emniyetçiler ve önemli bir siyasi ismin de aralarında bulunduğu 15 kişi şüpheli olarak yer aldı.

‘HRANT DİNK'İ ORTADAN KALDIRACAKSIN’

Yılmaz, daha önce Dink'in öldürülmesi için kendisine teklifte bulunulduğunu açıklamış ve mahkemeye dilekçe vermişti. Ancak tanık olarak dinlenmedi. İşte özetle suç duyurusunda yer alan iddialar:

'Dink'i ortadan kaldır' teklifini kabul etmeyince, 2005'te "Toprak" operasyonunda tutuklandım. Bu terörize yapıyı, bana dava açılan Beşiktaş 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde fark ettik. Ama şikayet ettiğimiz kişilerin de yapı içinde olduğunu geç anladık.

HERKESİ VURACAK GÜÇLERİ VAR

Kendisini İ. I. olarak tanıtan şüpheli kişi, 2004 yılında Dink'in öldürülmesi işini bana teklif etti. H. A. ile birlikte hareket eden bu kişi, Gülen cemaatinin Ankara sorumlusu ve istihbarat alanında ajan. İllegal faaliyetleri organize eder, TSK'da ve istihbaratta önemli kişilerle içli dışlıdır. H. A. da askeri alanda bu terör örgütüne bilgi ve eylem desteği yapan, yönetici organizatördür. Bir defasında Başbakan'ı bile öldürecek güçleri olduğunu beyan etmişti.

Dink cinayetinin görüldüğü mahkemeye dilekçe verdim, ciddiye alınmadı. Bu cinayetin arkasındaki gerçek irade ABD Ermeni Diasporası'dır ve burada cinayeti organize eden örgütün emniyet kanadı, bizzat ABD'de bulunan örgüt lideri ve yanındaki daimi yönetim kadrosudur. Danıştay cinayetleri için ipucu olacak duyumları vardır.

Ergenekon soruşturmasında savcı Zekeriya Öz tarafından ifadem alındı. "Türkiye'de Ergenekon diye bir terör örgütü duymadım, görmedim ama Fethullah Gülen Terör Örgütü diye bir örgüt var" dedim. Bu beyanım tutanağa dahi geçmedi.

Kaynak: VELİ SARIBOĞA / MEVLÜT YÜKSEL - Takvim