CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, ticari dava yüzünden önceki gün tutuklanan AKP’li Horasan Belediye Başkanı’ın neredeyse tüm akrabalarını belediyede istihdam ettiğini ortaya çıkardı.

Erzurum'un Horasan İlçe Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, önceki gün 7 yıl önce açılan bir davadan aldığı 9 yıl cezanın Yargıtay tarafından onanması sonrasında tutuklanarak Ankara'da cezaevine konuldu.

Aydın'ın bir ticari dava nedeniyle tutuklanmasının ardından, belediyedeki eş-dost kayırmacılığı ortaya çıktı.

CHP eski milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, gelişmeleri Sözcü'den Ümit Türk'e şöyle anlattı:

– Belediyede çalışan bir yurtsever bana, Horasan Belediyesi'ndeki aile yapılanmasına ilişkin bilgileri yolladı. Ben de bu konuyu araştırdım ve verilen bilgilerin doğru olduğuna emin oldum. Horasan'da herkesin bildiği ama Aydın ailesi güçlü ve geniş olduğu için kimsenin ses çıkarmadığı bu gelişmeyi Türkiye'ye duyurdum.

BELEDİYENİN RESMİ İNTERNET SİTESİ YOK

– Horasan Belediyesi'nin resmi bir internet sitesi yok. Olmadığı için de belediyeyi kimlerin yönettiğine dair herhangi bir bilgi resmi kayıt da mevcut değil. Belli ki bu aile yapılanması ortaya çıkmasın, tartışılmasın, konuşulmasın diye belediyeye resmi bir internet sitesi kurulmamış bile.

"BAZILARININ EKSİK SİGORTA PİRİMLERİ BELEDİYE ÜZERİNDEN ÖDENMİŞ"

– Sigorta primi eksik olduğu için emekliliğini kazanamamış bazı akrabalarının işe girişinin yapılarak eksik sigorta primlerinin belediye üzerinden ödendiği iddia ediliyor.

– Bu aslında AKP'nin Türkiye'ye getirdiği sistemin küçük bir fotoğrafıdır. Belediye Başkanı AKP'yi belli ki ‘Aileyi Kalkındırma Partisi' olarak anlamış.

Barış Yarkadaş istihdam edilen akrabaların isimlerini şöyle sıraladı:

“Kardeş Sadri Aydın Personel Müdürü, yeğen Hayrettin Aydın Özel Kalem Müdürü, amca oğlu Fahrettin Aydın Mezarlık Müdürü. Fahrettin Aydın'ın oğlu Faruk Aydın, Özgür Aydın, Tanju Aydın, Yakup Aydın, Rıfat Aydın, Cihan Aydın, İlhan Aydın, Kenan Aydın, Emrah Aydın, Burhan Aydın, Fahri Aydın, Dağıstan Aydın, Abdurrahim Aydın, Sedat Aydın, İsmet Aydın, Engin Aydın ve Ünal Aydın. Bir kişinin ismini tespit edemedim.”