Hopa ilçesinde yaşanan ekonomik krizi protesto eden yurttaşlar, “Krizi halkın sırtına yüklemeye çalışanlardan hesap soracağız” dedi.

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma ve temel ihtiyaçlara yapılan zamlar Artvin’in Hopa ilçesinde protesto edildi.

Hopa Parkı’nda “Geçinemiyoruz” diyerek bir araya gelen çok sayıda kişi, Cumhuriyet Parkı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Açıklama yapan yurttaşlardan Volkan Altunkaya, ülkenin bir yanda evini nasıl ısıtacağını düşünen yurttaşların diğer yanda ise farklı kurumlardan maaş alanların ülkesi haline gelindiğini söyledi. Altunkaya, “Her gün 'yetmez bu da yetmez, hiç yetmez daha çok zam' deyip ülkeyi yoksulluğa, halkı intihara sürüklüyorlar. Ekonomik krizle birlikte halkın verdiği vergiler sağlık hizmeti almasına yetmiyor. SGK ödemesi kapsamından çıkarılan ilaçlar ve yılbaşından sonra zam gelecek diye piyasaya sürülmeyen ilaçlardan kaynaklı hepimizi büyük bir ilaç krizi bekliyor” dedi.

‘YALANLARINIZA KARNIMIZ TOK’

En temel ihtiyaçlara bile her gün zam yapıldığının altını çizen Altunkaya, “Artık yeter, geçinemiyoruz. Bu krizi bu halkın sırtına yüklemekten artık vazgeçin. Bu krizi yaratan sizlersiniz ve bu krizden kurtulmanın tek yolu var o da istifa etmeniz ve ülkeyi terk etmenizdir. Her geçen gün daha çok yoksullaşıyoruz. Ne zaman markete, kasaba, manava gitsek bu gerçekle yüzleşiyoruz. Bizim TÜİK'in  de iktidarın da yalanlarına karnımız tok” diye belirtti.

HESAP SORACAĞIZ

İnsanca bir yaşam talep ettiklerinin altını çizen Altunkaya, “Öfkeliyiz ve öfkemiz artık korku dağlarını aşalı çok oldu. Memleketin dört bir yanında geçinemeyen işçiler sağlık emekçileri, kadınlar, üreticiler bir yanda okuyup bir yanda çalışmak zorunda kalan üniversite ve lise öğrencilerinin, yaşam alanları yağmalanan üreticilerin sesi ülkenin dört bir yanından yankılanıyor. Bu sesi susturamayacaksınız ve bu ses yankılanmaya devam edecek hep birlikte mücadele ederek bu karanlığı yırtacak ve krizi halkın sırtına yüklemeye çalışanlardan hesap soracağız” şeklinde konuştu.