Malatya Homofobi ve Transfobi Karşıtı Gençlik İnisiyatifi, 13-14 Şubat tarihleri arasında “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Anadolu ve Mezopotamya Buluşması”nın ilkini düzenliyor. Malatya’daki sempozyumda siyasetten aktivizme, medyadan nefret söylemine, dünya tarihindeki yerinden ideolojilere çok sayıda konu masaya yatırılacak.

Kadir Bey Otel toplantı salonunda bugün başlayacak buluşmanın ilk oturumu 14 Şubat’ta saat 10:00’da Eyüp Çoban’ın moderasyonunda Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Demet Yanardağ’ın “Dünya Tarihinde LGBT’nin Yeri” üzerine konuşması üzerine olacak.

CNN Türk'te yer alan habere göre 11:15’te başlayacak ikinci oturumda, “Kürdistani LGBTİ’ler ve Diaspora Özelinde Konuşma ve LGBTİ Aktivizmi” konuşulacak. Oturumda Tolga Uyanık’ın moderatörlüğünde Pembe Hayat Derneği’nden Alican Kalan, Yedi Renk LGBT’den Elif Tuna Şahin ve Hevi LGBT’den Can Kaya konuşacak.

12:45’te başlayacak üçüncü oturum “LGBTİ Hareketi: İdeoloji ve Politika” üzerine olacak. KAOS GL’den Remzi Altunpolat’ın konuşacağı oturumun moderatörlüğünü Eyüp Çoban üstlenecek.

Dördüncü oturumun konusuysa “Medyada LGBTİ ve Nefret Söylemi” üzerine olacak. Gazeteci Serdar Korucu’nun konuşacağı oturumun moderasyonunu Alican Kalan yapacak.

15:15’te başlayacak beşinci ve son oturum “Türkiye’de LGBTİ Siyaseti”ne ayrılmış durumda. Hüsrev Orgun’un moderatörlüğünü yapacağı oturumda SPoD’den Deniz Zenan Şapka konuşmacı olacak.