Avrupa’da en fazla İngilizce yükseköğrenim programı seçeneği sunan ülkelerden biri olan Hollanda’da nüfusun %94’ü İngilizce konuşmaktadır. Her yıl, 160’tan fazla uluslararası öğrenci kabul eden Hollanda üniversiteleri, dünya standartlarında bir eğitim sistemine sahiptir. Farklı kültürlere ve bakış açılarına saygılı, diğer ülkelerle güçlü bağlantılar kuran Hollanda ulusu; açık fikirli bir toplumdur. Coğrafi konumu nedeniyle; Avrupa’ya açılan bir kapı niteliğinde olan ülkede üniversite okumak öğrencilerin üniversite hayallerini süsler.

Gelişmiş bir ülke olan Hollanda, eğitim düzeyi en yüksek ülkeler arasında yer alır. Hollanda’da eğitimi cazip kılan şeylerin başında; üniversitelerinde sunmuş olduğu müfredat ve eğitimlerinin akademik yeterlilikleri yer alır. Ayrıca, Avrupa Birliği vatandaşı olmayan uluslararası öğrenciler; eğitim döneminde haftada maksimum 16 saat olma koşulu ile çalışma imkanına sahiplerdir.

Hollanda Üniversiteleri

Hollanda’da yükseköğrenim kurumları ikiye ayrılır:

  • Uygulamalı Bilimler Üniversiteleri (University of Applied Sciences)

Ülkede, devlet tarafından fonlanan 40’a yakın uygulamalı bilimler üniversitesi vardır. Uygulamalı Bilimler üniversitelerinin müfredatı daha çok uygulamaya yönelik eğitimler içerir. Bu üniversitelerden çoğu, öğrencilerini belirli meslekler ve uygulamalı araştırmalar için geleceğe hazırlar.

  • Araştırma Üniversiteleri(Research Universities).

Bu üniversitelerin çoğu, öğrencilerini akademik çalışmalara ve araştırmalara yönlendirir. Hollanda eğitim sistemi, araştırma üniversitelerinde bulunan programların ve bölümlerin zengin bir çeşitliliğe sahip olmasını arzular. Hollanda’da devlet tarafından fonlanan toplam 14 araştırma üniversitesi vardır.

Uluslararası öğrencilerin, Hollanda üniversitelerini tercih etmesinin en önemli nedenlerinden biri de ülkedeki yükseköğrenim kurumlarının dünya sırlamasında ciddi farkla ön sıralarda olmasıdır. Hollanda’da üniversite okuyan yabancı öğrenciler için birçok konaklama seçeneği bulunur.

  • Öğrenci Evleri: Sizin gibi yabancı öğrencilerle paylaşabileceğiniz daire seçeneklerini kapsar. Sıkı dostlukların, eğlenceli günlerin geçirileceği bu evlerde bağımsızlığın keyfine varabilirsiniz.
  • Aile Yanı Konaklama: Kalabalık Hollanda nüfusu, sizi bir aile yanında konaklamaya yönlendirebilir. Aile sıcaklığını ve konforunu arzulayan öğrenciler için belirlenmiş olan bu seçenek; Hollanda’nın kültürünü, geleneklerini öğrenmenin en iyi yollarından biridir. Bu konaklama seçeneğinde öğrencilerin çoğunlukla bireysel odaları bulunur.

Her yıl açıklanan dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında olmayı başaran Hollanda üniversiteleri, Batı Avrupa’nın en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alır.

Hollanda Üniversiteleri Fiyatları

Hollanda’da yaşam masraflarının çok yüksek olmaması, ülkedeki çoğu şehrin öğrencilerin bütçesine uygun olarak planlanması, ulaşım aracı seçeneklerinde bisikletin önde gelmesi, uluslararası öğrencilerin yükseköğrenim planlarında; Hollanda üniversiteleri seçeneğini daha çok değerlendirmelerine neden olmuştur. Hollanda’da eğitimi cazip kılan bir diğer faktör ise yurt ve ev kiralarının öğrencilerin bütçesine uygun olarak belirlenmesidir. Hollanda’da bir öğrencinin aylık yaşam masrafı için spesifik olmayan ortalama bir bütçe söyleyecek olursak; 600-1000 EURO civarında bir maliyet verebiliriz. Yine Hollanda’da üniversite fiyatları 6500 Euro’dan başlayarak 30.000 Euro bandına kadar çıkabilmesi söz konudur. Hollanda üniversiteleri, her öğrencinin ve her ebeveynin bütçesine yönelik olabilir. Tercih edeceğiniz program ve şehir Hollanda üniversiteleri fiyatlarında değişiklik gösterecektir.

Hollanda üniversiteleri ve fiyatları konusunda sizin için en doğru seçim ile bütçeyi belirleyebilmek adına bilgi istek formumuzu doldurabilir, en kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçmemizi sağlayabilirsiniz.

İletişim Bilgilerimiz

Kaynak : https://edukas.com.tr/blog/hollandada-universite-okumak-hollanda-universiteleri-fiyatlari/

Telefon : +90 (232) 422 05 56

E-Posta : [email protected]