Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, Hollanda ile 28 Mart Cumartesi günü oynanayacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçına iki gün kala çözüldüğü ileri sürülen naklen yayın krizinin halen devam ettiği ortaya çıktı.

SHOW TV BORCU ÖDEMEYİ TAAHHÜT ETMİYOR

Gerek yayıncı kuruluşun, gerekse milli maçların yayınını elinde bulundurup pazarlayan yayıncı kurul arasında süren yazışmalar sonucu, son olarak GSGM devreye girerken, "Söz konusu ticari ve hukuki duruşumuz değişmeksizin maçı yayınlama kararı aldık" şeklindeki açıklama ise krizde yeni bir sayfa daha açılmasına sebep oldu. Maçı naklen yayınlaması gereken kuruluş, borcu ödemeyi taahhüt etmeyip, "TMSF'nin satacağı yeni sahibinden tahsil edilsin" açıklamasını yaptıktan sonra işler iyice sarpasardı.

Son durum ise şöyle gelişti:

PARA YOKSA MAÇ YAYINLANAMAYACAK

Bakanlığın devreye girmesiyle yayınlanacağı açıklanan Hollanda-Türkiye maçının ekrana gelmesi yeniden tehlikeye girdi. Edinilen bilgiye göre tahsilat yapılmadığı süre içerisinde UEFA'dan gelecek milli maç sinyalinin de yayıncı kuruluşa intikali imkansız hale gelecek. Bu durum şu anda maçın üçüncü bir yazışma sonucunda yeniden yayınlanamayacağı anlamına geliyor.

UEFA ile yapılan sözleşmede 500 küsur maçı kapsayan paketin satıldığı kanal ödeme yapmadığı ve yapmamakta ısrar ettiği için, UEFA da bu ihaleden dolayı kendisine ödeme yapılmayacağı için sinyali kesme tehdidinde bulundu.

Kaynak: Haberler.com