İsrail’in Suriye topraklarında İranlı ve İran yanlısı milisleri hedef alan operasyonlarına Hizbullah’tan misilleme geldi.

Lübnanlı bir kaynak Hizbullah’ın İsrail ordusuna karşı ‘operasyon düzenlediğini’ söylerken, İsrail-Lübnan sınırında karşılıklı ateş açıldığı belirtiliyor.

Reuters’a konuşan Lübnanlı kaynak, hafta başında Suriye’deki bir üyesinin İsrail saldırısında ölmesinin ardından Hizbullah’ın sınır ötesi bir misilleme düzenlediğini söyledi.

Buna göre Hizbullah, Şeba Çiftlikleri yakınındaki bir İsrail aracına güdümlü füze fırlattı. Lübnan’a ait olan Şeba Çiftlikleri, 1967’den bu yana İsrail’in işgal altında bulunuyor.

NETANYAHU’DAN GÖZDAĞI

Gerilime ilişkin İsrail ordusundan yapılan açıklamadaysa, ‘İsrail ordusunun Lübnan sınırında silahlı bir timin sızma girişimini püskürttüğü’ bilgisi verildi; ‘karşılıklı ateş açılmasını içeren bir güvenlik olayı’ yaşandığı belirtildi.

Ordunun bölgede yaşayan İsraillilere evden çıkmama çağrısı yaptığı ve yolların kapatıldığı açıkladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise olaya ilişkin ilk açıklamasında, “Lübnan ve Hizbullah, Lübnan topraklarından gelen herhangi bir saldırının sorumlusu olacaktır” dedi.

İsrail medyası, bölgede Hizbullah üyeleri ile İsrail askerleri arasında karşılıklı ateş açıldığını yazdı. Hizbullah’a yakın El Manar televizyonu da, İsrail ordusunun sınırın Lübnan tarafındaki bazı bölgelere saldırı düzenlediğini duyurdu.