Suriye'nin Humus bölgesinin Ez-Zara köyünde Türkiye’nin ılımlı muhalif olarak tanımladığı cihadist örgütler tarafından gerçekleştirilen Alevi katliamına CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’dan sert tepki geldi. Yarayıcı, Suriye’deki çeteleri desteklemekle suçladığı AKP iktidarına “Bir an önce bu kirli politikalarınıza son verin. Unutmayın; katillerden kahraman yaratamazsınız” diye seslendi.

Yarayıcı, konuyla ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Hatay Milletvekili Serkan Topal, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ da katıldı.

Suriye’de “cihatçı çetelerin” masum kanı dökmeye devam ettiğini belirten Yarayıcı, “AKP iktidarının da içinde yer aldığı işbirlikçi yönetimlerin desteğindeki cihatçı çetelerce başta Keseb, İştebrak, Maan, Huvla ve Humus İkrime olmak üzere onlarca Alevi yerleşim birimlerinde, binlerce Alevi acımasızca katledilmişlerdir. Bu kirli savaşta katliamlar Alevilerle de sınırlı kalmamış, Ezidi, Ermeni, Kürt çeşitli milliyetlerden de yüzbinlerce insan acımasızca katledilmiştir” dedi.

"SAVAŞIN BİLE AHLAKI VARDIR"

Yarayıcı, Ez-Zara köyünde 12 Mayıs’ta en az 115 sivil Alevinin öldürüldüğü katliamı anımsatarak “Köyü basanlar, AKP tarafından  ‘ılımlı muhalifler’ olarak tanımlanan, Nusra Cephesi, Ahrar'uş Şam ve Ehli Sünnet Tugaylarından oluşuyordu” diye konuştu.

“Savaşın bile bir ahlakı vardır. Bu cihatçı katiller bu asgari ahlaktan bile yoksundurlar” diyen Yarayıcı, çetelerin katliamın görüntülerini ‘zafer kazanmış gibi’ sosyal medya üzerinden servis ettiklerine dikkat çekti.



“ATEŞKESİ FIRSAT BİLDİLER”

CHP’yi Yarayıcı, katliamı gerçekleştirenler kadar onlara destek veren Katar, Suudi Arabistan ve AKP iktidarının da suçlu olduğunu belirterek “Yıllardır bu katil sürülerini dünyaya ılımlı muhalif diye yutturmaya çalışıyorlar. Sağlanan ateşkesi bile bu cihatçı katilleri silahlarla donatma fırsatına çevirdiler” dedi.

Sınır boylarında her gün onlarca tırın, insani yardım adı altında El Nusra denetiminde bulunan kamplara malzeme taşıdığına bizzat tanık olduğunu aktaran Yarayıcı, Suriye’deki katillerin AKP iktidarının himayesinde, Türkiye’yi bir savaş üssü gibi kullandığını söyledi.

“HERGÜN KERBELA’YI YAŞATIYORSUNUZ”

AKP iktidarına seslenen Yarayıcı şöyle dedi:

“Ülkemizi ve bu coğrafyayı kan gölüne çevirdiniz. Hayalperest dış politikalarınız uğruna, ülkemizi de coğrafyamızı da kana buluyorsunuz. Katledilen yüzbinlerce insanın kanı ellerinizde, vebali omuzlarınızdadır.”