ABD eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, ABD’nin merkez sol eğilimli partisi Demokratlar'ın başkan adaylığı yarışında zaferini ilan etti.

ABD'de Başkanlık seçimleri öncesinde Demokratlar'ın adayı da kesinleşti. Eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, partisinin başkan adayı olmak için yeterli delege sayısına ulaştı.

Salı günü altı eyalette yapılan ön seçimlerin ardından başkan adaylığı yarışında zaferini ilan eden Hillary Clinton, New York'ta yaptığı konuşmada Amerikan tarihinde ilk kez bir kadının büyük partilerden birinin başkan adayı olacağına dikkat çekerek, bunu tarihi bir dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Elde ettiği zaferin tek bir kişiye değil, kadın-erkek nesillerin mücadelesine ait olduğunu belirten Clinton kadınların uzun yıllardır süren eşit hak mücadelesine atıfta bulunarak, "ABD tarihi, adalet ve eşitliğin kazanabileceğini göstermektedir" diye konuştu.

ABD'de dün altı eyalette yapılan ön seçimlerde Clinton, partili rakibi Bernie Sanders'e fark attı.

Demokrat partide Clinton'ın başkan adaylığı, temmuz ayı sonunda yapılacak parti içi seçim sonrasında resmiyet kazanacak.

Merkez sağdaki Cumhuriyetçilerin başkan adaylığı için de işadamı Donald Trump’ın ismi belli olmuştu.(Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)