Sabah yazarı Hilal Kaplan, Çağlayan Adliyesi'nde iki eylemcinin öldürüldüğü, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın da kurtarılamadığı operasyona ve sonrasındaki tepkilere ilişkin bir yazı kaleme aldı. Rehine krizinin ardından kanlı bir operasyonla öldürülen DHKC'lilerin "Halkımız sizi çok seviyoruz" mesajı karşılığında twitter'da "Biz de sizi seviyoruz" etiketiyle paylaşılan mesajlara işaret eden Kaplan, Gezi eylemcilerini hedef alırken; bu etikete destek verenleri "katilseverler" olarak itham etti.

Kaplan, bazı medya kuruluşlarını ve gazetecileri de hedef aldığı yazısında IŞİD'lilere "terörist" diyemedi.Kaplan'ın, yazısında, Ortadoğu'da vahşet yayan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mensuplarını "militan" olarak, DHKC'lileri ise "terörist" olarak nitelendirmesi ise dikkat çekti.

Kaplan'ın "Biz de sizi seviyoruz" başlıklı yazısının bir kısmı şöyle:

(...)utanmadan önüne gelene 'faşist' diye saydıran ve saldıran, aynaya bakma özürlü güzide bir solumuz var. Kafa kesen IŞİD'cilere değil de, kafaya sıkan DHKP-C'lilere 'iyi çocuk' muamelesi yapmalarından anlaşılan, bu solcular terörün kendisine değil, görüş ve amaçlarına uzak olanına karşılar.

Zira IŞİD militanları için Radikal'in "Biri 24, diğeri 28 yaşında"ydı diye gözü yaşlı başlıklar atmadığını biliyoruz.

Ama söz konusu DHKP-C ise, ağlaklıkta beis yok. Ne de olsa Çayanların yolundan gidenlerin en iyi yaptığı şeylerden biri de 'ajitasyon-propaganda'dır.

Ya da malum CNN anchor'ının, "Bu eylem nasıl biterse bitsin çıkarılacak tek ders var: Çocukları vurmayın, annelerini yuhalatmayın" tiviti...

(Demokrat Haber)