Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Sedat Peker'in, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yeğeni ile evli olan Serdar Ekşioğlu'yla yaptığı telefon görüşmesinde adı geçen eşi Süheyb Öğüt'ün kendisini tanımadığını iddia etti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le Türkiye'de yaşarken görüşmediklerini ifade eden Hilal Kaplan, eşiyle birlikte kendi isminin bilerek o konuşmaya yerleştirildiğini iddia etti.

Kaplan, "Peker dosyasından sorumlu savcılara çağrımdır: "Sedat Abi" diye sosyal medyadan defalarca Peker'e seslendiği videoları bulunan Taha Ün isimli şahsın Peker'le parasal veya başka türlü irtibatları da inceleme konusu olmalıdır" iddiasında bulundu.

Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde kendisine sunulan milletvekillik teklifini kabul etmediğini iddia eden Kaplan, "İstanbul'un en ücra semtlerinden birinde altı yıldır bir dairede (villa veya yalı değil, daire) oturuyoruz ve beş yıldır aynı arabaya biniyoruz. Her gün halimize şükrederek kendi doğrularımız çerçevesinde yaşıyoruz ve bundan büyük saadet tanımıyoruz. Akçeli veya karanlık tek bir işle dahlimiz olduğunu ispatlasınlar; bugün çeker giderim" dedi.