Baharın müjdecisi Hıdrellez Bayramı dördüncü kez Ahırkapı’da kutlanacak. Katılımın ücretsiz olduğu kutlamada ihtiyaçlar mahalle esnafı tarafından karşılanacak

Hıdrellez Bayramı bugün Ahırkapı'da Romanlarla kutlanacak. Bolluk ve bereketin simgesi, baharın müjdecisi olan etkinlik Kumbara Ahırkapı Müzisyenler Derneği ve Kumbara Sanat Atölyesi tarafından ortak düzenleniyor. Kutlamaya katılım ücretsiz olacak ve ihtiyaçlar mahalleli tarafından karşılanacak.

Ahmet Saymadi'nin Bianet'te yer alan haberine göre, kutlama için saat 18.30’da, Ayasofya Müzesi’nin girişinde buluşup, Ahırkapı'ya Hıdrellez'i kutlamak üzere yürünecek.

Kutlama saat 19.00 ila saat 23.00 arasında Ahırkapı semtindeki Keresteci Hakkı Sokak ve Şadırvan Sokak’ta yapılacak. Müzisyenler enstrümanlarını yanına almayı unutmasın.

2000'den beri Ahırkapı'da kutlanan Hıdrellez bayramı, 2011 yılında biletli yapılmak istenmiş ancak gelen talepler üzerine iptal olmuştu. Kutlamalar dördüncü kez mahalle halkının katkısıyla mahallede yapılacak. Kutlamaya katılım ücretsiz. Mahalleye gelenler tüm ihtiyaçlarını dayanışma için mahalle esnafından ve mahalleliden karşılayacak.

Tertip komitesi İstanbul’daki kentsel dönüşümden etkilenen Ahırkapı’nın giderek bir oteller bölgesine dönüşmesinden dolayı kutlamanın Ahırkapı’da yapılmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Ahırkapı’nın yer aldığı Cankurtaran Mahellesi’nde 2009’da 3800 olan seçmen sayısı 2014’te otelleşme sebebiyle 870’e düştü.