Giray Poyraz / Demokrat Haber

Hêvî  LGBTİ derneği gönüllüsü, sokağa çıkma yasakları nedeniyle Cizre’ye gitti.

İstanbul’dan Cizre’ye giden ve çatışmalar nedeniyle evden çıkamayan Hêvî LGBTÎ derneği gönüllüsü Cüneyt Dinar, Cudi mahallesinde güvenlik güçleri tarafından katledildi.

‘BİZİM ORADAN ÇIKMAMIZ TAMAMEN ŞANS’

Cizre’de yaşananları Demokrat Haber’e anlatan Beritan, “Bizim oradan çıkmamız bile tamamen şans. Birden bizi çıkardılar ama onlar kaldı. Kolluk kuvvetleri 2 gün sonra caddeyi tekrar kapattı. Her yerden vurdular. Arkadaşların üzerine atılan top mermilerini izlemekle yetindik. Canımız çok yandı. Kimi sokakta görseler infaz ediyorlardı. Onları kurtaramadık. Diyecek bir şey bulamıyorum” dedi.

Cizre Devlet hastanesinde Dinar’ı aradığını belirten Beritan, “Günlerce Cizre devlet hastanesine baktım, meğer o da Cizre Devlet Hastanesi’ndeymiş. Cüneyt’i önce sırtından, sonra ayağından vurdular” ifadelerini kullandı.

Hêvî  LGBTİ NEDİR?

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenlerinden biri olan HEVİ LGBTİ DER, Kürdistanlı eşcinsellerin yaşam haklarını savunabilmek, nefret kültürünü durdurabilmek, nefret cinayetlerine kurban gidenlerin sesi olabilmek ve savaş karşıtı politikalar üretme amacıyla kuruldu.

Dernek öncelikle tutuklu, engelli, mülteci LGBTİ’lerin sorunlarıyla ilgileniyor.