Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'a gelişi öncesi, Erdoğan'ın miting yapacağı İstasyon Meydanı'na çıkan tüm yollar dünden bu yana trafiğe kapatıldı.

Diyarbakır ve Batman'da toplu açılış törenlerine katılmak üzere bölgeye gelecek olan Tayyip Erdoğan'ın, Batman'ın ardından Diyarbakır'da gerçekleştireceği miting için polisler seferber olmuş durumda. DİHA'nın haberine göre, kentin geniş bir bölümünde alınan yoğun güvenlik önlemleri OHAL görüntülerini aratmazken Van, Urfa gibi birçok kentten ise barikat ve polis takviyeleri yapıldı.

'ESNAF KEPENK AÇMADI'

Yine Diyarbakır'ın her sokak ve mahallesinde akrep tipi araçlarla devriye gezen polislerin, duvarlarda yazılan PKK, YPG ve benzer sloganların üzerini boya ile kapatması dikkat çekti.

Son günlerde Kürt sorununu inkar politikalarıyla gündemden düşmeyen Erdoğan'ın, Diyarbakır'a gelişine tepkili olan yurttaşlar ise sabah saatlerinden itibaren Bağlar ilçesi başta olmak üzere birçok noktada kepenk açmadı.

TÜM ETKİNLİKLER ERDOĞAN İÇİN İPTAL!

Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda yapılacak Türkiye küçük Milet Meclisi toplantısı dahil olmak üzere Sümer Park Ortak Yaşam Alanı'nda yapılacak tüm etkinlikler Erdoğan'ın İstasyon Meydanı'nda gerçekleştireceği miting sebebi ile Diyarbakır Valisi tarafından alınan kararla iptal edildi.

Miting alanı ve çevresine, Akrep, TOMA, polis, panzer yığınakları devam ediyor.

DÜN DE İSTANBUL 'FELÇ' OLMUŞTU

Dün de devletin yasak ısrarı nedeniyle İstanbul’da 1 Mayıs polis şiddetine sahne olmuş, işçi ve emekçiler Taksim'e çıkamasın diye İstanbul'da adeta OHAL ilan edilmişti. Erdoğan, "Oraya 10 bin kişiyle giderseniz bunun adı anma olmaz, kaos çıkarma olur," savunusunda bulunarak; Taksim’in bir "turist merkezi" olduğunu ve İstanbul’un felç olacağı gerekçesiyle kutlamalara kapatıldığını öne sürmüştü. Ancak dünkü polis ablukası nedeniyle yüzlerce turist Taksim'e çıkmayan yollarda mağdur olurken; polis şiddeti nedeniyle de 300'ü aşkın gözaltı yapılmış ve 24 kişi yarlanmıştı.