Ukrayna’nın Kiev bölgesinde Brovary kentinde bir kreş yakınına helikopter düştüğü bildirildi.

Helikopterin düşmesi sonucu 2'si çocuk 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna polisi hayatını kaybedenler arasında İçişleri Bakanı Denis Monastırski'nin olduğunu açıkladı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Kiev Valisi Oleksi Kuleba, Telegram’dan yaptığı açıklamada Brovary’de bir kreş ve apartmanlar yakınına helikopter düştüğünü belirtti.

Kuleba, “Trajedi yaşandığı sırada kreşte çocuklar ve çalışanlar bulunuyordu. Şu an herkes tahliye edildi. Hayatını kaybedenler var. Ambulanslar ve polis olay yerinde” dedi.

Kiev polisi, helikopterin düşmesi sonucu Ukrayna İçişleri Bakanı'nın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kaza sonucu 2'si çocuk en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı.

Emniyet Genel Müdürü Ihor Klymenko, Facebook'ta yaptığı paylaşımda helikopterin Ukrayna ulusal acil servisine ait olduğunu yazdı.

Klymenko, 15'i çocuk olmak üzere 29 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

ZELENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün gerçekleşen helikopter kazasına ilişkin açıklamasında “korkunç bir trajedi” ve “karanlık bir sabah” ifadelerini kullandı.

Zelenski’nin açıklamasının tamamı şöyle: “Trajedide hayatını kaybedenlerin sayısı belirleniyor. Hayatını kaybedenler arasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastirski, yardımcısı Yevhen Yenin ve İçişleri Devlet Bakanı Yuri Lubkobviç yer alıyor. Kazada 25 kişi yaralandı ve aralarında 10 çocuk bulunuyor. Şu an itibariyle üç çocuk yaşamını yitirdi. Acı, kelimelerle anlatılamayacak düzeydi.”