"Helâl seks shop" dünyada Hollanda'da bulunuyor, Türkiye 'de ise ilki geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi olarak açıldı. İnternetten helalsexshop.com'a girdiğinizde karşınıza "Erkek" ve " Kadın " olmak üzere iki seçenek çıkıyor. Ait olduğunuz cinsiyeti tıkladığınızda ihtiyacınıza ve cinsiyetinize göre ürünler de sıralanıyor. Erkeklerde en çok satan ürünler arasında geciktirici kremler, haplar ve penis büyütücü kremler göze çarpıyor. Kadınlarda ise orgazm kremi ve vajina daraltıcı kremlerin çok sattığını görüyorsunuz. Burası internet üzerinden cinsel ürünler satan bir seks shop. Özelliği İslami kurallara göre helâl olması. Bu yüzden her ürünün alkolsüz olduğu belirtiliyor. Ürünlerin gösterildiği bölümün üstünde ise "İslam'a göre oral sex", "İslam'da sevişme adabı", "İslam'a göre anal ilişki", "İslam'da cinsel hayat " gibi başlıklar altında yazan makalelerle İslam'a göre cinselliği nasıl yaşayabileceğinizi öğrenebiliyorsunuz. Her makale ise hadisler ve İslami yazarların yazılarıyla belgelelendirilmiş durumda. Bu makaleleri incelediğinizde anal ve oral seksin İslamiyet'e uygun olmadığını ve uygun sevişme pozisyonunun ise kadının sırt üstü yatıp erkeğin üstüne çıkmasıyla gerçekleştirilen sevişme olduğunu anlıyorsunuz. Helal seks shop'ta dildo, yapma vajina veya şişme bebek gibi cinsel oyuncaklar bulunmuyor. Sitenin sahiplerinden Haluk Murat Demirel yaptıkları işi Birgün gazetesinden Ulaş Gürşat'a anlattı:

- Nereden çıktı bu hizmeti sunmak? Böyle bir talep mi vardı?

- Bir kafede bir kadın arkadaşımla oturup konuşurken bana doğum sonrası bir cinsel isteksizlik yaşadığını anlattı. Ben de sağlık ürünleri sektöründe çalışıyorum. Cinsel istek arttırıcı ürünler olduğunu bildiğini ancak eczaneye gidip kalfaların bakışından rahatsız olduğu için alamadığın, internet sitelerinde de 'Azdırıcı Krem' gibi saçma sapan ifadeler ve çıplaklık yüzünden alışveriş yapmak istemediğini söyledi. Bunun üzerine biz de böyle bir internet sitesi kurmaya karar verdik. Çıkış noktamız arkadaşımla yaptığım bir sohbet oldu. Özellikle Müslümanların rahatlıkla alışveriş yapabileceği bir platform oluşturduk. Neticede bu ürünleri her kesimden insanlar kullanıyor.

ÜRÜNLER VE KONSEPT HELAL

- Bir cinsel ürün nasıl helal oluyor?

- Sitemiz konsept olarak helâl. İnsanların rahatsız olmadan alışveriş yapabileceği bir ortam. Birçok insan hangi ürünün dinen uygun olup olmadığını bilemez. Bir siteye girdiğinde bir yandan da fetva aramak zorunda kalması gerekiyor. Bizim yaptığımız da bir hizmettir diye düşünüyorum. Ortalama bir Müslüman kendisi için gerektiği ürünleri alabilir. İslamiyet cinselliğe karşıymış gibi bir önyargı var.

İslamiyet hiçbir şekilde cinselliğe karşı değil. Bizim ürünlerimizin içeriği de helâl. Çünkü içlerinde alkol, domuz ürünü, plasenta ve cenin parçası yok.

- Sitenize ilgi nasıl?

- İnanılmaz bir ilgi var. Daha dün siteyi 33 bin kişi ziyaret etti. Elbette büyük bir kısım meraktan girdi ama satışlar da beklediğimizin üstünde.

- Kadınlar ne kadar ilgi gösteriyor?

- Biz haremlik selamlık uyguluyor, siteyi iki cinse göre ayırıyoruz. Kadın ürünlerinin de bu kadar satılacağını tahmin etmiyordum. Benzer sitelerde ürünler ve müşteriler erkek ağırlıklı çünkü kadınlar çıplaklık gibi sebeplerden dolayı bu sitelere girmekten rahatsız oluyor. Ama bizim satışlarımızın neredeyse yüzde 45'i kadınlaraydı.

- Hangi ürünleriniz daha çok talep görüyor?

- Erkekler geciktirici kremlere ilgi gösteriyor. Kadınlar ise vajina daraltıcı krem ve orgazm kremine ilgi gösterdi.

- Ürün yelpazenizi genişletmeyi düşünüyor musunuz?

- Ürün yelpazemizi genişletmek için araştırma yapmamız lazım. Referans olarak da belli başlı hocaların yazılarını ve hadisleri alıyoruz.

- İnternet sitelerinde ve dükkanlarda olan dildo gibi seks oyuncakları sizde yok...

- Çünkü bu gibi ürünler helâl değil. Biz de satışını yapmıyoruz.

- Bir dükkan açmayı düşünüyor musunuz?

- Bu işi internet üzerinden sürdürmeyi düşünüyoruz. Çünkü insanlar bu gibi dükkanlara rahat giremiyor

- Nasıl tepkiler geldi?

- Açıkçası bu kadar tepki alacağımızı düşünmüyordum. Dindar insanlar tepki göstermiyor ama sol veya dine uzak bir sınıfa ait insanlar daha fazla tepki gösterdi. Dini kesimdeki insanlar ise bizi savundu. Biz bunun tam tersini bekliyorduk ama ben gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyor, tepkileri de anlayışla karşılıyorum.