Hediyeler insanlığın var olduğu ilk yıllardan bugüne kadar devam eden bir sevgi gösterme geleneğidir. İnsanlar birbirine mutlu oldukları günlerde, özel anların tekrar hatırlanmasında ya da büyük hayat değişikliklerinde hediye verebileceği gibi bazen sebepsiz yere sadece karşıdakini mutlu etmek için de hediye verebilirler. Hediye seçimi birçok kişi için işin en zor yanıdır. Çünkü karşınızdaki kişiyle ne kadar yakın olursanız olun, zevklerini ne kadar bilirseniz bilin çoğu hediyenin ana amacı bir “sürpriz” olmasıdır. Bu da karşınızdaki kişiyi şaşırtmaya çalışıyorsunuz demektir. Direkt zevklerine uyumlu ya da ihtiyacı olan bir şeyi almaksa işin sürpriz boyutunu bozacaktır. Bu nedenle zevkler de göz önünde bulundurularak ve bir miktar risk alarak hediye seçimi yapılır.

Hediye Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Konu hediyenin nasıl seçileceğine geldiğinde ise öncelikli olarak hediye alınacak kişi ile aranızdaki bağın niteliği ve gücü öne çıkar. Örneğin eşe hediye seçimi yapıyorsanız aldığınız hediyenin manevi değeri yüksek, ona olan sevginizin ve bağlılığınızın sembolü olacak bir hediye seçmeniz gerekir. Böylece yıl dönümü ya da rastgele sürpriz için aldığınız hediye eşinizin hayatı boyunca unutamayacağı özel bir şey olacak ve aynı zamanda kendisini değerli hissettiği için mutlu olacaktır. Başka bir örnek olarak doğum günü hediye seçimi özellikle de bir arkadaşınız için ise, samimiyet derecenize göre yaklaşmanız daha doğru olacaktır. Normal bir arkadaşınız ise klasik ve şık hediyelerden birini tercih edebilir, çok yakın bir arkadaşınız ise yine manevi değeri daha yüksek, hoşuna gidebilecek alternatifleri değerlendirmeye çalışabilirsiniz.

Verilecek hediyenin amacı da kişiden sonraki en önemli etmendir. Çünkü hediyenin amacı teması üzerindeki en belirleyici unsurdur. Birinden özür dilemeye mi çalışıyorsunuz, doğum günü mü var, yıl dönümünüz mü geliyor, sevgililer günü için mi bir şeyler bakıyorsunuz? Bunların hepsi hediyenin niteliği ile ilgilidir. Buna da örnek olarak yılbaşı hediye seçimi verilebilir. Yıl başında alınan hediyeler her kime alınırsa alınsın daha çok yeni yılın  mutluluk getirmesi niyetiyle alınan hediyelerdir. Önceki seneyi başarıyla atlattığı için birini kutlayıp bir daha ki senede şans dilemek için vereceğiniz hediyenin en az bir sene kullanılabilir olması önemlidir. Burada da karşımıza masa takvimi, anahtarlık, kolye gibi alternatifler çıkıyor. Ayrıca yılbaşı hediye seçimi için ürünün kalitesi de çok önemli. Kişi bir seneden uzun süre o eşyayı kullanamayacaksa yıl başı hediyelerinin pek bir özelliği kalmaz.

Hediye Verilecek Özel Günler Hangileridir?

Hediye verilecek çok fazla özel gün sayılabilir. Bunların başında anneler günü, babalar günü, sevgililer günü, yıl dönümleri, doğum günü, kadınlar günü gibi örnekler vardır. Hediye seçimi erkek için yapılacaksa öncelikle kişinin yaşı dikkate alınmalı. Erkeklere daha çok kemer, kupa, termos, çakmak gibi hediyeler veriliyor. Çakmak erkekler için bir araç olmaktan çok, aksesuar olarak kullandıkları bir eşya olarak işlev görüyor. Bu sebepten özelleştirilmiş bir çakmak hediye etmek erkeğe hediye seçimi için güzel bir seçenek olacaktır. Aynı şekilde hediye seçimi bayan için yapılıyorsa burada da karşınızdaki kişinin nelerden hoşlandığına bakmalısınız. Kadınlara daha çok kıyafet, kolye, küpe, kupa, termos, biblo, duvar süsü gibi hediyeler verilir. Burada hediyeler ne kadar şık olursa o kadar iyi. Çünkü erkekler daha çok hediyenin işlevine, ihtiyaçlarına hitap etmesine bakarken kadınlar manevi değerine ve şıklığına bakıyor. Ayrıca parfüm de kadınlara verilebilecek hediyeler arasında. Klişe hediye listeleri ilginizi çekmiyorsa özelleştirilebilir ürünleri düşünebilirsiniz.

Kişiselleştirilebilir hediyeler en güzel doğum günü hediye seçimi için en güzel alternatif olacaktır. Çünkü üzerine yazdığınız ya da çizdirdiğiniz şey her neyse sadece o kişiye özel olacak ve bu güzel günde ona armağan ettiğiniz için ömür boyu unutulmayacaksınız. Ayrıca bu hediye anahtarlık gibi her gün kullandığımız eşyalar üzerinden verilecek olursa, her kullanım esnasında akılda kalacağınızdan dostluğunuz da büyük ölçüde pekişecektir. Özellikle yeni samimi olmaya başladığınız birine kişiselleştirilmiş bir anahtar hediye ederek arkadaşlığınızın ne kadar hızlı güçlendiğini gözlemleyebilirsiniz.

Mesleklere göre hediye seçimi de hediye seçemeyen kişiler için önemli bir kurtarıcıdır. Örneğin sürekli kalemle işi olan birine örneğin bir avukata, yazara, ofis çalışanına tamamen kendilerine özel, üzerinde ismi yazan ya da sadece ona özel bir sembol taşıyan bir kalem vermek kişinin çalışması esnasında kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olur. Ayrıca verdiğiniz bu hediye, eşyanın kullanımı esnasında sürekli hatırlanacaktır. İşlevselliği yüksek hediyeler bu bakımdan akıllıca tercihlerdir. Sadece dekorasyon olarak kullanılan ürünler, kendilerine özellikle bakılmadığında sizi hatırlatmaz. Fakat işlevsel ürünler gün içinde birkaç kez kullanılır. Karşınızdaki kişinin sürekli aklına gelmek istiyorsanız bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

Hediye seçimindeki en önemli nokta hediyenin kalitesidir. Hesaplı hediyelik eşyalar ile ucuz hediyelik eşyalar arasındaki temel fark budur. Bazen fiyatı düşük olduğu için aldığınız ürünlerin fiyatının düşük olması, malzeme kalitesinin düşüklüğünden dolayı üretim masrafının da düşük olmasından kaynaklanır. Malzeme kalitesi düşük bir hediyeyi verdiğinizde çok geçmeden formu bozulacak, hem hediyeyi alan kişi hediyesi bu duruma düştüğü için üzülecek hem de hediye atılmaya mahkûm olacaktır. “Hediye seçerken nelere dikkat edilmeli” sorusunun cevabı da kişinin yaşına, cinsiyetine, zevklerine ve işlevsellik söz konusu olduğunda da ihtiyaçlarına hitap etmesinin yanında kaliteli olması şeklinde özetlenebilir. Hesaplı, kaliteli ve müşteri dostu bir hediye tedarikçisi arıyorsanız Myros firmasına göz atabilirsiniz. Bireysel alışveriş yapabilmenin yanı sıra toptan satın almak ve işletmenizde sergilemek istiyorsanız internet sitesini ziyaret edebilir. Ücretsiz üye olarak  tekli hediyelik eşyalar sipariş edebilir ya da bayi girişi yaparak toptan satın alabilirsiniz.

Özel Günler İçin Hediye Fikirleri Nelerdir?

Hediye seçimlerini kolaylaştırmak için bazı kategoriler hazırlamıştır. Bu kategoriler ile yapabileceğiniz bazı hediye seçimleri aşağıda verilmiştir:

    • Aşk Koleksiyonu ile sevgiliye hediye seçimi

    • Atatürk Koleksiyonu ile kardeşinize hediye seçimi

    Çini Desen Koleksiyonu ile kendine hediye seçimi

    • Dini Tema Koleksiyonu ile büyüklerinize hediye seçimi

    • Fil Tema Koleksiyonu ile arkadaşınıza hediye seçimi

    • Kaplumbağa Tema Koleksiyonu ile komşunuza hediye seçimi

    • Kişilere Hediyeler Koleksiyonu ile burçlara göre hediye seçimi

    • Mandala Desen Koleksiyonu ile kendinize hediye seçimi

    Marin Koleksiyonu ile yakın arkadaşınıza hediye seçimi

    • Mesleki Hediyeler Koleksiyonu ile yeni terfi alan arkadaşınıza hediye seçimi

    • Nazar Koleksiyonu ile yeni ev alan arkadaşınıza hediye seçimi

    • Sevimli Hayvanlar Koleksiyonu ile kadınlara hediye seçimi

    • Trend Tasarımlar Koleksiyonu ile kız arkadaşınıza hediye seçimi

    • Türkiye Koleksiyonu ile seyahate gidecek arkadaşınıza hediye seçimi

    • Yılbaşı Koleksiyonu ile sevdiklerinize hediye seçimi