Selda Manduz / Demokrat Haber

7 Haziran seçimlerinde, HDP sandıklarında görev alan öğretmen adaylarının eğitim fakültesi mezunu olmalarına rağmen atanmalarının engellendiği iddia edildi.

Kars’ın Digor ilçesinde 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında yapılan atamalarda yönetmeliğe uyulmadığı ve HDP’ye yakın olduğu iddia edilen öğretmen adaylarının görevlendirilmediği  öne sürüldü.  

İddialara göre, Kars’ın Digor ilçesinde bu yılki ücretli öğretmenlik atamalarında yapılan usulsüzlük ve keyfi uygulamalarla yönetmelik tamamen yok sayıldı. KPSS puanı, fakülte göz ardı edilerek torpil açık bir şekilde uygulandı.

‘AÇIKÇA AYRIMCILIK UYGULANIYOR’

Demokrat Haber’e konuşan öğretmen adayı M.B, açıkça ayrımcılık uygulandığını ve AKP’ye yakın öğretmen adaylarının atandığını ifade ederek, “ Ücretli öğretmenlik için başvuran ve puanları yüksek olan eğitim fakültesi mezunları yerine ön lisans ve öğretmenlik vasfı olmayan kişileri görevlendirildi.

Bu durum tamamen haksızlık ve usulsüzlüğün göstergesidir. Bu durum karşısında hakkımızı aramak için Milli Eğitim Müdürü  ile görüşerek listenin tekrardan ve yönetmeliğe uygun bir şekilde düzenlenmesini talep ettik. Milli Eğitim Müdürü listenin Kaymakam tarafından hazırlandığını belirtti.

Kaymakam ile bu konuyu görüşmek istedik ama talebimizi reddedildi. Kaymakam, durumun kendinden kaynaklı olmadığını aracı vasıtasıyla bildirdi.

Tekrar Milli Eğitim Müdürü ile görüştük. Milli Eğitim Müdürü tarafından verilen cevap yeterince manidardı: ‘Ben elimden geldiğince yönetmeliğe uymaya çalıştım ancak benlik bir durum yok liste kaymakam tarafından son halini alıyor’ dedi.  Liste incelendiğinde görevlendirilen kişilerin,  AKP ye oy veren ve onlara fikirsel anlamda yakın kişiler olduğu anlaşıldı. İşte AKP nin demokrasi ve adalet anlayışı” şeklinde konuştu.

Demokrat Haber’in ulaşmaya çalıştığı, Digor Kaymakamı İsa Bolat ve Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kumaş ise telefonlarımıza cevap vermedi.