Halkların Demokratik Partisi (HDP) Menemen Asarlık Temsilciği'ne dün silahlı saldırı düzenleyen polis memuru M.P., şu saate kadar gözaltına alınmazken, "Psikolojisi bozuk" gerekçesi ile görevden alındığı belirtildi. 

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis M.P., olayın ardından emniyete giderek, saldırıyı kendisinin yaptığını itiraf etti. Hakkında işlem yapmayan emniyet, saldırı hakkında yazılı açıklama yapmakla yetindi.

AŞIRI BORÇTAN DOLAYI HDP'YE SALDIRMIŞ!

Emniyetin yaptığı açıklamada, polisin "psikolojisinin bozuk olduğu" iddiasını savunarak, "Olaya müteakip Asarlık Polis Merkez Amirliği'ne gelen ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olduğu anlaşılan M.P. 'temsilcilik binasına ateş edenin kendisi olduğunu' söyleyip silahı ile birlikte teslim olmuş. Söz konusu eylemi 'aşırı borç yükü altında olmasından kaynaklanan psikolojik rahatsızlık ve bunalım sonucunda işlediğini söylemiş' bu durum alınan ilk doktor raporundan da anlaşılmıştır" denildi.

SALDIRIDAN DEĞİL 'PSİKOLOJİDEN' GÖREVDEN ALINMIŞ 

Polis memuru M.P. hakkında adli ve idari soruşturmanın başlatıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Soruşturmanın selameti bakımından 16.06.2016 tarihinde görevden el çektirilmiştir. Olayda herhangi bir can kaybının olmaması son derece memnuniyet vericidir. Ayrıca olayın eldeki ilk verilere göre tamamen bireysel ve psikolojik bir sorundan kaynaklandığı anlaşılmaktadır."

EMNİYET SALDIRININ ÖZÜNÜ SAKLAMAYA ÇALIŞIYOR

Emniyet Müdürlüğü'nün, olayı kişisel ve psikolojisi bozuk bir polis memurunun girişimi olarak yansıtılmaya çalışıldığına dikkat çeken HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz, "Biz durumun böyle olmadığını biliyoruz. Emniyet bu olayın üstünü asla örtmemelidir. Bizler bunun takipçisi olacağız. Çünkü Asarlık Kürtlerin yoğun olarak bulunduğu bir mahalledir. Daha önce kontravari girişim ve İŞİD bağlantılı çalışmaların olduğu bir merkez. Bu saldırının planlı olduğunu düşünüyoruz. Amaçlı bir saldırıdır. Oradaki kitlemiz provoke edilmeye çalıştırılmıştır" dedi. 

Saldırının sadece HDP'yi hedef almadığını dile getiren Güleryüz, "Rejimin yürütmüş olduğu topyekûn savaş ve imha süreciyle bağlantılı bir girişimdir. Emniyetin bu durumu karatma işi 'psikoloji bozuk polis memuru yaptı' şeklinde ifade etme yaklaşımını basit ve eylemin özünü saklama girişimi olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DİHA