HDP’nin düzenlediği yürüyüş öncesi “gerçekleşmesi planlanan eylem ve etkinliklere” katılıma karşı kente giriş ve çıkışları 15 günlüğüne yasaklandı.

Adana Valiliği, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Hakkari ve Edirne’den başlatacağı yürüyüş öncesi kentte 15 gün boyunca tüm eylem ve etkinliklere yasakladı. Adana İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından dün alınan karara koronavirüs salgını gerekçe gösterildi.

Valilik ayrıca 15 gün boyunca kente giriş ve çıkışların da yasaklandığını duyurdu. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İstenmeyen olayların önüne geçilebilmesi, halk sağlığı, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcı şahıslar ile diğer vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği nedeniyle, milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların ilimize giriş çıkışları 15 Haziran 2020 günü saat 00.01'den 29 Haziran 2020 günü saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle sınırlandırılmıştır."