'Adalet Yürüyüşü'nde 15. günü geride bırakan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya'da bir televizyon kanalında önemli açıklamalar yaptı.

Yürüyüşün bitiş noktası olan Maltepe'de bir miting gerçekleştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, HDP'nin yürüyüşe katılma isteğiyle ilgili olarak ise "hiç kimsenin parti kimliğiyle yürüyüşe katılmasını doğru bulmuyorum. Kim haksızlığa uğradığını düşünüyorsa siyasi parti kimliğini kullanmaksızın gelebilir" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"İstanbul Maltepe'de umarım güzel bir miting gerçekleştireceğiz. Bir ülkede adalet yara almışsa o ülkenin kendi içinde barışı sağlaması mümkün değil. 

Doktor arkadaşlarımın önerisi var, tempoyu koruyun diye. Bazen dozu kaçırıyorum daha hızlı yürüyorum. Biraz daha yavaşlıyoruz uyarı üzerine sonra belli bir tempoda devam ediyoruz.

Bizim söylemlerimizle 'FETÖ'nün söylemlerini karşılaştıracaklarmış. Aynı menzil sözünü söyleyen ben değilim, onlar. Siz Gülen cemaatinden şikayet ediyorsunuz. Gülen cemaatini devletin içine yerleştiren ben miyim? Bir kişi vali olacaksa, kaymakam olacaksa önce Pensilvanya'ya gidiyorlardı. Keşke öyle bir araştırma yapsalar da biz de bilsek biz ne söylemişiz, onlar ne söylemiş diye.

Vekiller tutuklandıktan sonra Sayın meclis Başkanı'nı ziyaret ettim. Söz verdi, 'Ben bu konuda anayasa hukukçularından görüş alacağım' dedi. Teşekkür ettim. Sonra dedim ki 'Bir sorun bakalım bu görüş alındı mı' diye... Hiç görüş alınmamış. TBMM Başkanı bana grup başkanvekillerinin önünde görüş alacağını söylüyor ama görüş almıyor. Enis Berberoğlu'nun tutuklanması bardağı taşıran damla oldu. Meclis'in iradesi yoki saraya bakıyorlar. Yargı da öyle.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı vardı, milletvekilleri tutuklanamaz diye. Bizim parti programımızda dokunulmazlıklara karşıyız. Düşüncemiz değişmedi. Ama yargının tarafsız olması gerektiğini biliyoruz.

Bugün Anayasa Mahkemesi eski kararından vazgeçmese 'Milletvekilleri tutuklanamaz' diyecek. Ama aylardır karar veremiyor, niye, saraya bakıyor.

Şu anda iktidar partisi herhangi milletvekilinin dokunulmazlığını çoğunluk ile kaldırabilir. O zaman niye anayasa değişikliği ile yapıldı referanduma hazırlık için yapıldı, biz de bu tuzağa düşmedik."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP'nin yürüyüşe katılma isteğiyle ilgili olarak ise "hiç kimsenin parti kimliğiyle yürüyüşe katılmasını doğru bulmuyorum. Kim haksızlığa uğradığını düşünüyorsa siyasi parti kimliğini kullanmaksızın gelebilir" dedi.