HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın 'ittifakların açık ve şeffaf olması gerektiği' çağrısına CHP'den İstanbul seçimlerini örnek veren bir yanıt geldi.

HDP kongresinde yeniden Eş Genel Başkan seçilen Pervin Buldan'ın İstanbul seçimlerinde yapıldığı belirtilen ittifakı kast ederek, "Bir seferliğine İstanbul seçimlerini kazanmak için kabul ettik, bundan sonra yapılacak olan ittifaklar, açık ve şeffaf olmalı ve birlikte görüntü verilmeli. CHP'nin çekingenliğinden çıkması gerek"  açıklamasına CHP'nin yanı sıra AKP'den de yanıt geldi.

CHP: AKP'DEN DE HDP'DEN DE OY İSTEYİP ALDIK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı 'açık ve şafaf ittifak' çağrısı üzerine yaptığı açıklamada, adayların AKP'den de HDP'den de oy isteyip aldığını söyledi:

"Tek adam rejimini devam ettirmek isteyenlerle bir siyasi mücadele var. Bu siyasi mücadelenin içinde biz demokrasiden yana olan yurttaşlarımızın yanında duruyoruz."

AKP: 'HDP İLE İTTİFAK YOK' DİYENLER BİR AÇIKLAMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yönelik yaptığı çağrıya CHP'den önce yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan iki partiyi de sert ifadelerle hedef aldı:

"İttifak kurabilirsiniz, ortak bir aday destekleyebilirsiniz. Ancak gizli ve örtülü ittifaklarla seçmeni aldatmanın demokrasilerde yeri olamaz, olmamalı. Defalarca ittifak var dedik. İnkar ettiler. Hatta hakaret ettiler. Milliyetçi, muhafazakar ve ulusalcı seçmeni kaybetmemek için Kandil'le arasına mesafe koyamayan HDP'yle gizli ve örtülü ittifak yaparsan, gün gelir 'malumun ilanı'nı ister senden. 'HDP ile ittifak yok' diyenler seçmeni aldatmanın bedelini ödemeyecek mi? 'İttifak yok' diyenler erdemli bir şekilde hareket ederek istifa etmeyi düşünüyorlar mı? '’HDP ile ittifak yok' diyenler, bir açıklama yapma sorumluluğu göstermeyecek mi?"

'FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI' TARTIŞMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin 20 sorusu' hakkında yaptığı, '17-25 Aralık 2013'ten çok kısa bir süre önce kılıçların çekildiği dönemde, acaba Kılıçdaroğlu bunlarla ne konuştu, ne takım tekliflere, neler dedi? Kılıçdaroğlu’nu uyarıyorum; bu defterler açıldığında kendisi zarar görecek' sözlerine yanıt verdi:

"Genel Başkanımızın muhatabı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sorduğu sorulardan bazıları bizim Erdoğan'a sorduğumuz sorularla aynı. Sayın Soylu önce Sayın Erdoğan'a sorulmuş olan soruların cevaplarını merak etsin. Sizler de gazeteci arkadaşlar olarak o soruların takipçisi olun, sonra Sayın Soylu konuşmaya devam etsin."