HDP’de 1 Kasım’da kullanılacak sloganın 7 Haziran’da kullanılan “Biz’ler Meclis’e” sloganını çağrıştırarak birlikte yönetme vurgusunun yapılacağı belirtilirken, partinin bazı bölgelerde görsel malzeme ve sesli müzik kullanılmaması konusunda farklı görüşlerin dile getirildiği belirtiliyor.

Mahmut Lıcalı'nın Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, partinin merakla beklenen sloganının bu doğrultuda 7 Haziran’da kullanılan “Bizler HDP, Bizler Meclis”e sloganına benzer olacağı kaydediliyor.

BİRLİKTE YÖNETME

Parti içinde ayrıca bazı bölgelerde görsel malzeme kullanmama konusu tartışılıyor.

BARIŞ MESAJI

7 Haziran’da barajı geçen HDP, 1 Kasım’da başarı sağlayan kampanyaya benzer bir çalışma yürütmeyi hedefliyor. Partinin merakla beklenen sloganının bu doğrultuda 7 Haziran’da kullanılan “Bizler HDP, Bizler Meclis”e sloganına benzer olacağı kaydediliyor.
Partinin yetkili organlarında HDP’nin 1 Kasım’da kullanacağı sloganla ilgili net bir karar alınmazken, seçim kampanyasında kullanılacak ana sloganın birlikte yönetme vurgusunun yapılacağı “Biz’ler Hükümete” olabileceği belirtiliyor. Sloganda seçmene “Birlikte yaşıyoruz, birlikte yönetelim” mesajı verilecek.
Kampanya boyunca HDP toplumdaki barış beklentisine yönelik mesajlar da verecek. Seçmene birlikte yönetme ve barış mesajının öne çıkacağı bir dille seslenilecek.

KISITLAMA TARTIŞMASI

Parti içinde bazı bölgelerde seçim kampanyasının yürütülmesinde görsel malzeme ve sesli müzik kullanılmaması yönünde de tartışma yürütülüyor.
Edinilen bilgiye göre, başta Karadeniz olmak üzere İç Anadolu, Ege ve Trakya’nın bazı bölgelerinde karar alınması halinde HDP görsel malzeme ve sesli müzik kullanımının kısıtlanacağı bir çalışma yapacak.