Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Figen Altındağ ve Ahmet Türk, yerel seçimler için oylarını kullandı.

Türk, oyunu Artuklu ilçesinde bulunan Kasımiye Ortaokulu'ndaki 1321 Nolu sandıkta, Altındağ ise, Ömerli ilçesinde bulunan Mehmet Kavak Lisesi’ndeki 1007 Nolu sandıkta oyunu kullandı.

GAZETECİLERE ENGEL

Valilik tarafından hazırlanan listede isimleri yer almayan gazetecilerin oy verme işlemini takip etmelerine izin verilmedi.

Eşbaşkanların yanında bulunanların da fotoğraf çekmeleri engellenmek istendi. Yaşanan tartışma eşbaşkanların araya girmesi sonrası büyümezken, Türk ve Altındağ oylarını kullanarak okullardan ayrıldı.

‘HALKIMIZ BUGÜNÜ BEKLİYORDU’

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk, seçimlerin barış, kardeşliğin tesisine ve Türkiye halklarının geleceği ve özgürlüğüne vesile olmasını umduğunu belirtti.

Halkın büyük bir heyecan ile sandık başına gitmesini beklediklerini ifade eden Türk, “Biliyoruz ki; her oy geleceğimiz için çok önemlidir. Biz umutluyuz, bu seçim barış, kardeşlik ve adaletin geleceği için önemli sonuçlara vesile olacak” dedi.

Halkın kayyumlara bugün itibari ile cevap vereceklerini kaydeden Türk, “Halkımız bugünü bekliyordu. Arkadaşlarımız, halkımız yoğun bir çalışma süreci geçirdi. Çok kalmadı. Saatler kaldı. Halkımızın iradesine ipotek koyuldu. İpoteğin kaldırılması konusunda halkımız gereken cevabı verecektir bugün” diye konuştu.

HDP'nin Nusaybin, Kızıltepe, Artuklu, Midyat, Ömerli, Savur, Derik ve Mazıdağı ilçe belediye eşbaşkan adayları da oylarını bulundukları ilçelerde kullandı.