Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü yarın gerçekleştireceği 4’üncü Olağan Kongresi’ne çağrı yapmak için il binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklama salonuna kongrenin şiarı olan “Şimdi HDP zamanı, umut ve cesaretle faşizme karşı örgütleniyoruz. Özgürlüğe yürüyoruz” yazılı pankart asıldı. Açıklamaya HDP İl Eş Başkanlarının yanı sıra HDP milletvekilleri, Serpil Kemalbay, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Murat Sarısaç ve Abdullah Koç katıldı.

FAŞİZME KARŞI BİRLİK

Toplantıda konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, AKP-MHP iktidarının HDP ve muhalifler yönelik saldırılara karşı bir arada durarak salonu dolduracaklarını belirtti. “17 Haziranda Deniz Poyraz katliamına cevap olmak için orada olacağız” diyen Tekgür, “Nasıl adliye salonlarında sahiplendiysek kongre salonunda da bütün halklarımızı sahiplenmeye davet ediyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarda artık AKP'nin ampulünün patladığını görüyoruz. Bu karanlıktan çıkmanın yolu omuz omuza mücadele etmekten geçmektedir” diyerek halkı kongreye davet etti.

Ardından konuşan İl Eşbaşkanı Abdulkadir Baydur da, İzmir halkının emekten, barıştan yana olan kesimlerini birlikte olmaya davet ettiklerini söyledi. Faşizme karşı birlikte mücadele etmek istediklerini aktaran Baydur, “Katliamlara, faşizme karşı birlikte durduk. Yarın da bu birlikteliği yükselteceğiz. Kadınlar, gençler, ekolojistler herkesi kongreye bekliyoruz” diye belirtti.

KEMALBAY: HDP UMUT OLACAK

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da, İzmir’in halkların barış içinde yaşadığı bir il olduğunu vurguladı. Kobane kumpas ve HDP’nin kapatma davalarının devam ettiğine dikkati çeken Kemalbay, “Kendi bekası için HDP’yi engel gören bir tek adam rejimi ile karşı karşıyayız. Savaş politikalarıyla emekçiler için ağır koşullar yaratan, Kürtlere saldıran bir iktidar var. Bu tablo içinde İzmir kongresi halklar için umut olacaktır. Yoksullaştırma politikaları, Kürt halkını yok sayan kutuplaştırıcı siyasetini yok etmek için güçlü bir İzmir kongresine gidiyoruz. Deniz Poyraz yoldaşımız başta olmak üzere devrim ve sosyalizim şehitleri için örgütlenmeye ve geleceğe sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

SARISAÇ: HDP YÜZ YILLIK MÜCADELE MİRASIDIR

Son olarak konuşmasını Kürtçe yapan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ise, HDP kongrelerinin sıradan kongre olmadığını, faşizme karşı örgütlenme mekanları olduğunu dile getirdi. Kürdistan ve Türkiye şehirlerinde halklara tecrit uygulandığını söyleyen Sarısaç, şöyle devam etti: “Bu kadar zor ve zulmün olduğu bir ortamda faşizm gücünü örgütsüzlükten alıyor. HDP kurulduğundan bugüne faşizme karşı ayakta oldu. HDP 9 yıllık bir parti değil. HDP devrimcilerin, yurtseverlerin yüz yıllık mirasını bugüne taşıyor. Bunun için kendisini örgütlüyor. Bütün halklarımızı yarınki kongreye davet ediyoruz. Yarın kongresinin faşizme cevap olacağına inanıyorum.”