HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis Genel Kurulu'nda ekonomik krize dair iktidarı eleştirdi.

Gergerlioğlu’nun "Feryatlar yükseliyor insanlardan. Elektrik faturalarından bahsediyorlar, ayrımcılıktan bahsediyorlar" açıklamasına yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Eğlenceli konuşma için teşekkür deriz" karşılığını verdi.

AKP VEKİLLERİNE SESLENDİ: NİYE KONUŞMUYORSUNUZ?

TBMM Genel Kurulu’nda, gündemdeki konuları değerlendirmek için söz alan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP iktidarına yönelik eleştirilerini sıralayarak yaşanan ekonomik krize değindi. İktidar vekillerine seslenen Gergerlioğlu, "Aylardır size talan edilen bütçeyi soruyoruz, o yapılan köprülerden geçen arabaların paralarının nasıl patronlara verildiğini soruyoruz. Niye konuşmuyorsunuz arkadaşlar? Bu bir vicdan meselesi. Reddedebiliyor musunuz? Hayır, reddedemiyorsunuz. Pandora belgelerini reddedebiliyor musunuz? Hayır. 5'li çetenin 128 defa vergi silinmesi olayını reddedebiliyor musunuz? Hayır. Nasıl vicdanınız kabul ediyor bunu? Olacak iş mi bu? Nasıl susabiliyorsunuz bunlara? Daha çok şeye sustunuz siz, her şeyi susarak geçiştiriyorsunuz” dedi.

'FERYATLAR YÜKSELİYOR İNSANLARDAN'

Gergerlioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zenginin, patronun vergileri siliniyor, gariban, ücretliden stopaj kesiliyor ve daha sonra biz bütün bunları söylediğimiz zaman hiçbir şekilde cevap veremiyorsunuz. Feryatlar yükseliyor insanlardan. Elektrik faturalarından bahsediyorlar, ayrımcılıktan bahsediyorlar ve diyorlar ki, ‘Doların hali nedir?’ Merkez Bankası Başkanı sorumsuz açıklamalar yaptı ve bugün, her şey ortada. Sonuçta ekonomi yine perişan durumda."

AKP'NİN YANITI: EĞLENCELİ, KOMİK BİR KONUŞMA

Birgün'ün aktardığı habere göre; Gergerlioğlu’nun sözlerine, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi. Gergerlioğlu'nun sorularına yanıt vermeyen Özkan, “Grubumuzu hedef alan haksız, mesnetsiz iddiaları aynen iade ediyoruz, reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Eğlenceli, komik bir konuşmaydı, teşekkür ediyoruz” dedi. HDP’li milletvekilleri Özkan'ın sözlerine tepki gösterdi.

Özkan'ın sözlerine karşılık Gergerlioğlu da "Vicdanın olmadığı için gülüyorsun vicdanın olsa gülmezdin" dedi.