Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ile Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, 4 Ağustos’ta “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Elazığ’ın Karakoçan ilçesindeki Çiftlik Parkı’nda halkla bir araya geldi.

Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre, yapılan konuşmalarda, 'iktidarın yaşanan katliamlara cezasızlık politikasıyla yaklaştığı' belirtilerek, 'saldırılara karşı ortak mücadele' vurgusu yapıldı. Etkinlik, sanatçı Zinar Sozdar’ın seslendirdiği Kürtçe ezgilerle devam etti.

Ancak HDP’nin etkinlik yaptığı ‘Çiftlik Park’ 30 gün süreyle mühürlendi. İşletmenin mühürlenmesine gerekçe olarak ise ‘Oramar’ türküsü gösterildi.

Kararda, “İşyerinde terör örgütü propagandası yapmak/yaptırmak için yer ve imkân sağlamak” iddiasına yer verildi.

‘3 SAAT GÖZALTINA ALDILAR’

Yaşanan olayların HDP’ye yönelik baskıların bir örneği olduğunu belirten HDP Karakoçan İlçe Eş Başkanı Veysi Sarıtağ, “Bizi yaklaşık 3 saat gözaltına aldılar. Neden bu parçaları çaldığımızı sordular. Bahane buydu. Etkinliğimiz çok güzel geçtiğinden dolayı bu baskıları yaptılar. Zaten parti olarak yöneticilerimize ya da üyelerimize her zaman uygulanan baskılar, şu an yine aynı şekilde bize uygulandı. Ama bu sefer bununla yetinmediler ve işyerleri sahiplerine yöneldiler. Amaçları, bir daha bu kişilere işyerleri kiralanmasın oldu” dedi.

‘İŞYERİNE KAPATMA CEZASI VERİLDİ’

Birçok kişinin ifadeye çağrılarak, ‘Yaka kartı niye taktınız?’ diye sorulduğunu aktaran Sarıtağ, şu açıklamayı yaptı: "Bu kapatmanın ve baskıların asıl gerekçesi, halkın yoğun katılımı. Onlar o kadar kalabalık olacağını beklemiyordu. Vatandaşa etkinlik çağrısı yaptığımız dönemde ilk defa sessiz kaldılar. Onlar az bir kitlenin katılacağını zannettiler. Fakat Karakoçan yine kendi iradesini ortaya koydu. Büyük bir katılım oldu ve sonrasında bu baskılar başladı. Birçok kişiyi ifadeye çağırdılar. Kimilerine ‘Yaka kartı niye taktınız?’ diye sordular. Gözetim yapılsın ya da misafirleri karşılasın diye yetkilendirme yaptığımız kişilerde bulunuyordu bu kartlar. Ama maalesef ortada hiçbir şey yokken bu tür şeylerle karşılaştık. İşyerine kapatma cezası verildi. Onun için üzüldük."