Maraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 10 ilde yarattığı yıkım ardından yardım seferberliği sürüyor. Depremin sekizinci gününde de enkazlardan cenazeler çıkarılıyor ve ihtiyaçlar ulaştırılmaya çalışılıyorken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kriz Koordinasyon Merkezi’nin depremzedeler için gönderdiği yardımlara dönük engellemeler de sürüyor.

500 ÇADIRA EL KONULDU

HDP Kriz Koordinasyon Merkezi verilerine göre, Adıyaman merkezinde bir TIR dolusu çadıra AFAD tarafından el konuldu, Adıyaman'ın Besni ilçesinde de bin 500 çadıra el konuldu. Yurtdışı koordinasyonu üzerinden bir iş insanının gönderdiği 120 jeneratör ve çok sayıda elektrikli sobanın bulunduğu 2 TIR’a AFAD tarafından el konuldu. Ağrı'nın HDP'li Patnos belediyesinden gönderdiği bir kamyon gıdaya da el konulmuştu.

30 KONTEYNERE EL KONULDU

Şırnak'ın Beytüşşsebap ilçesinden yola çıkan bir TIR yardım malzemesine daha el konulurken, bir iş insanın Koordinasyon Merkezi üzerinden gönderdiği 30 konteynere de Maraş girişinde AFAD ve polis ekipleri tarafından el konuldu. İzmir’den Osmaniye’ye halkın talebiyle gönderilen bir TIR yardım malzemesi de Adana’da geri gönderildi.

HDP'Lİ GÖNÜLLÜLERE BASKI

Kriz Koordinasyon Merkezi üzerinden dağıtım yapan gönüllüler ise son üç gündür, “Kimsiniz”, “Nereden geldiniz”, “İsim listenizi verin” gibi sorular sorularak baskılarla karşılaşıyor.

Kaynak: MA