HDP Bitlis Belediye Eş Başkan adayı Faruk İşlek, yerel seçim çalışmaların ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DBP yönetimde olan Bitlis Belediyesi’ne Kasım 2016 yılında kayyum atanırken kentte seçimin favorisi olarak HDP görülüyor.

Özellikle Bitlis Belediyesi Eski Başkanı Yaşar Buhan'ın Saadet Partisi'nden aday olması, MHP'nin aday çıkarmamasına rağmen AKP'yi zorluyor.

HDP Eş Başkan adayı Faruk İşlek, seçim yarışının eşit koşullarda olmadığını söylüyor:

İşlek, ''Eşit bir seçim yarışı yürümüyor, iktidar partisi önceki genel seçimde Bitlis halkına sözler verdi ancak bu sözlerin neredeyse hiçbiri yerine getirilmedi. Şimdi aleyhimize propaganda yapmak için ''onlar gelirse hizmet olmaz, maaşları bile ödeyemezler'' gibi iddialarda bulunuyorlar.

Oysa bu iddiaların hepsi seçimi tehdit ve korkuyla almak için ortaya atılmış kurgulardır. Bitlis halkı hem şahsımıza hem de partimize dönük büyük bir teveccüh içinde. Bunu göre iktidar partisi tüm kamu imkanlarını hiç bir etik gözetmeden kullanmaktan çekinmiyor.

Bitlis'in imkan ve ticaretinden iktidar partisine yakın bir azınlık istifade ederken Bitlis halkı yoksulluk ve işsizlikle baş başa bırakılıyor. Bitlis sevdalısıyız diye siyasi hamaset yapanların hiç biri Bitlis'e yatırımlarını taşımıyor. Seçim zamanı sözler verip seçimden sonra Muş Havalimanının yolunu tutuyorlar. İnsanlarımız bir talebini aktarmak için Muş'ta havalimanında siyasi beklemek zorunda kalıyor. Bu halkımızı rencide etmektedir. 

Biz polemiğe girmeyi değil hizmet üretmeyi, Bitlis'i hak ettiği şehirleşmeye taşımak istiyoruz. Bitlis'i tanıyoruz, Bitlis'e daha önce de hizmetlerimiz oldu. Bitlis'in sorunlarını biliyoruz, Bitlis'i çözümsüz bırakmayacağız''

Öte yandan Eş Başkan adayı Faruk İşlek, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda AKP Milletvekili Vahit Kiler'in gazetelerdeki açıklamalarını paylaşarak eleştirdi.

Faruk İşlek, facebook hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde

Yıl 2014 : Bitlis Milletvekilimiz Sn Vahit Kiler “Bitlis’e havaalanı için ilk kazmayı vuracağız”

Yıl 2018 : Bitlis Milletvekilimiz Sn. Vahit Kiler : “Tatvan’a havaalanı sözü veriyoruz”

Not: Bitlis’in henüz bir Otogar’ı bile yok!

Size sürekli söz verdiler, yine söz veriyorlar,yani sadece söz veriyorlar!

Onlar söz verir,biz yaparız..!

Öte yandan  ''Pierre Loti tepesinin ismi kanıma dokunuyor, İdris-i Bitlis'i adıyla değiştirilmeli'' diye açıklama yapan Vahit Kiler'e dönemin İstanbul İBB Kadir Topbaş ''Herkes kendince bir araştırma yapıyor ne kadar ilmidir,ne kadar bilimseldir cevap veremem'' diye karşılık vermişti.

Kiler Holding'e ait gökdelene Sapphire isminin verildiği biliniyor.

FARUK İŞLEK KİMDİR?

1966 yılında Bitlis’te doğdu. İlk-Orta ve Lise eğitimimi Bitlis’te tamamladı. 1984 yılında Tokat Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümünden mezun oldu.

1986-2013 yılları arasında TEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli görevlerde çalıştı. 2013-2014 yılları arasında VEDAŞ Bitlis İl Müdürlüğü görevinde bulundu. Dicle EDAŞ Siirt İl Müdürlüğü’nde Denetmen olarak çalıştı. 2015-2017 yılları arasında DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü görevinde bulundu.

Evli ve 4 çocuk babası.