Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Beşiktaş Belediyesi Başkanı aday adayı Bianet yazarlarından da olan Ahmet Saymadi oldu.

Medyatava'ya konuşan Ahmet Saymadi, yolsuzluk operasyonun ardından oluşan 'oylar dağılmasın' tartışmaları ile ilgili olarak, "AKP'ye karşı tek alternatif CHP, Cemaat ya da MHP olarak görülmemelidir. Hepsinin rantçı bir anlayışı var. Biz halkçı bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz" dedi.

"ÇARŞI'YA ELEŞTİRİ" HABERLERİNE AÇIKLAMA

Aralık ayında, Beyoğlu Tarlabaşı yolunda Beşiktaş taraftarının gerçekleştirdiği protesto gösterisini eleştiren Saymadi,  "Benim tepkim polisin tavrına yönelikti" diyerek taraftar grubundan gelen tepkileri ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Ben takım tutmam, futboldan da hiç anlamam. Sorsan Beşiktaş’ın herhangi bir futbolcusunu dahi bilmem. Futbolla ilgim sıfır yani. Şimdi aday adayı oldum diye Beşiktaş güzellemesi de yapmam. Bu basbayağı takiyecilik olur. Seçim için halkla ilişkiler çalışmasından başka bir anlam ifade etmez. Biz yola yalanla çıkamayız. Neysek oyuz. Beşiktaş’ı ve daha özelde Çarşı grubunu da Gezi’de birlikte verdiğimiz mücadeleden biliyorum. Verdikleri mücadelenin militanlığına da ayrıca saygı duyuyorum. Beni eleştirdikleri şey tamamen bir yanlış anlaşılmadan ibaret. Bizim parti bürosu Tarlabaşı Bulvarında yani Kasımpaşa stadına giden yolda. Kasımpaşalılar çoğu maçta o yolda yürüyüş yapıyor ve polis izliyor, onlar dışında kim ne yapsa saldırıyor. Ben de maç günü bürodan çıkarken pencereden fotoğraf çektim, ve şöyle yazdım, "Taksim Meydanı'nda eylem yaparak Tarlabaşı bulvarını kapatan taraftar grubunu polis sadece izliyor... Grup solcu olsaydı olacakları düşünebiliyor musunuz? TOMA, biber gazı, cop! Taraftara serbest bize yasak... Polis, kimseye yürüyüş yaparken ya da eylem yaparken saldırmamalı ve gruplar arasında ayrım da yapmamalı.

"ÇARŞI OLDUĞUNU BİLSEM 'POLİSİN TAKSİM YASAĞINI ÇARŞI YIKTI' YAZARDIM"

"Burada taraftarlara eleştiriden çok polisin tutumuna eleştiri var. Zaten apaçık öyle yazıyor. Bu twiti kimse kaydını almadan silebilirdim, ama silmedim, hala twitter hesabımda duruyor. Çünkü orada Beşiktaş’a karşı bir tutum söz konusu değil. Hatta onların Çarşı olduğunu bilsem şöyle bile yazabilirdim, 'Polisin Taksim yasağını Çarşı yıktı.' Ama başta da dediğim gibi benim derdim yürüyüş yapanlarla değil, yürüyüşü engelleyenlerle. Asıl merak edilmesi gereken, benim politik duruşumun ne olduğu biliniyorken ve Çarşı’yla gezi eylemleri sırasında siper yoldaşlığımız açıkken bu twitin başka türlü kullanmasının sebebinin ne olduğudur? Beni tanıyanlar bunu neden yazdığımı bildiği için sonrasında da bir şey yazmadım. Ama şimdi tekrar dolaşıma sokulması hem de bu şekilde sokulması doğru değil. Moda bir espriyle bitireyim, ¨Zamanlaması manidar."