AKP İstanbul milletvekili Mehmet Metiner, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu, 24 Haziran'da gerçekleşecek seçimler için Kürt seçmene çağrıda bulundu.

Metiner,  “HDP kazanırsa sen kaybetmiş olursun. Senin partin AK Parti’dir. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti iktidarda olduğu sürece hiçbir Kürt kardeşimize bir yanlışın yapılmasına asla izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

“HDP kazanırsa sen kaybetmiş olursun” ifadelerini kullanan Metiner, “Bilesin ki bu HDP senin partin değildir. HDP kazanırsa sen kaybetmiş olursun. Senin partin AK Parti’dir. Erdoğan liderliğindeki Türkiye’de asıl sen kazanırsın. Daha fazla özgür ve müreffeh olursun. Erdoğan liderliğindeki Türkiye'de kardeşlik kazanacaktır. İnanıyorum ki Kürt kardeşlerim kendisine kazandıracak Erdoğan liderliğinin kıymetini bilecektir” dedi.

Erdoğan’ın Kürtler için şans olduğunu öne süren Metiner, “Kürt kardeşlerimiz bilsinler ki Erdoğan liderliğindeki Türkiye’de hiç kimse onlara yan gözle bakamayacaktır. Devleti Çanakkale ruhuyla yeniden birlikte inşa edeceğiz. Erdoğan liderliği Kürtler için büyük bir şans, PKK/HDP’nin varlığı ise daha çok kan ve gözyaşı demektir” diye yazdı.

HDP’Lİ YÖNETİCİLER DARBEYİ BİLİYORDU İDDİASI

 Metiner, ayrıca HDP’nin 15 Temmuz sürecindeki tutumunu da eleştirdi ve şu paylaşımları yaptı:

15 Temmuz ve sonrasında Kürtler meydanlardayken hiçbir HDP'li yönetici meydanlarda değildi ve meydanlara inmek için çağrıda bulunmadılar. Çünkü HDP'li yöneticiler darbeyi biliyorlardı, sürekli darbe mekaniği deyip duruyorlardı. Ve o gece darbenin başarılı olmasını beklediler.

Çünkü darbecilerle aynı üst aklın emrindeki siyasal aparattırlar. Amerikan bayrakları altında, Amerikan silahlarıyla Türkiye'ye karşı vuruşturulan PKK var ve Amerika'nın siyasetini yapan bir HDP var.

Metiner'in paylaşımları şöyle: