HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Diyarbakır'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol ile serbest bırakılan ve yapılan itiraz ile tutuklanan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'a cezaevi nakli sırasında kelepçe takılmasını meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yazılı soru önergesi veren Yıldırım, "Sizin de öncelikle seçilerek milletvekili olduktan sonra bakanlığa atandığınızı düşünecek olursak, bir milletvekiline kelepçe takılmış olması sizin de gururunuzu incitmiyor mu?" diye sordu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Diyarbakır'da tutuklanan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın Diyarbakır'dan başka cezaevine nakli gerçekleştirirken ellerine kelepçe takılması ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Beştaş'ın hala milletvekilliği haklarının tümünün devam ettiğinini hatırlatan Yıldırım, Bakan Bozdağ'a şu soruları yöneltti:

*Evinde yakalama kararını bekleyen Sayın Meral Danış Beştaş'ın kaçma şüphesi var mıdır? Var ise buna ilişkin dayanaklar nelerdir? Tutuklanma gerekçesinde bu dayanaklar mevcut mudur?

*Sayın Meral Danış Beştaş evinde yakalama kararının infazını beklememiş midir? Evinde yakalama kararının infazını beklemekte olan bir milletvekiline kelepçe takılması ne anlama gelmektedir?

* Sizin de öncelikle seçilerek milletvekili olduktan sonra bakanlığa atandığınızı düşünecek olursak, bir milletvekiline kelepçe takılmış olması sizin de gururunuzu incitmiyor mu?