Batman'da yeğeninin taziyesinden dönerken 3 zırhlı araç tarafından durdurulduktan sonra darp edilen HDP İl Yöneticisi Yakup Orak, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Duvar'dan Evrim Deniz'in haberine göre, Kolluk kuvvetleriyle önce sözlü tartışmaya girdikleri belirten Orak, "Saat 22.30 sularında Garzan Caddesi istikametinden evime dönerken kolluk kuvvetleri 3 zırhlı araç ile önümü kesti. Aracın içindeki polis memurlarından biri fotoğrafımı çekti. Sonra yan sokağa giden araçlar bir sonraki kavşakta tekrar önümü kestiler ve sözlü olarak hakaret ederek ‘bu saatte burada ne işin var’, ‘evine git’ gibi şeyler söylediler. Etrafta başka insanlar olmasına rağmen sadece bana bunları söylemeleri de beni tanıdıklarını düşündürdü. Zaten bunlarla daha önce yaptığım basın açıklamalarında da karşılaşmıştım, yani beni tanıyorlar" diye konuştu.

‘GÖZÜMÜN KÖR OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM’

Araçtan inen kolluk kuvvetleriyle önce sözlü münakaşa yaşadıklarını belirten Orak, "Ben 'eve gideceğim saati size mi soracağım, hem neden fotoğrafımı çektiniz’ dediğim anda bir kolluk kuvveti yakamdan tutup göğsüme vurdu. ‘Durun’ diye bağırınca biber gazı çıkardılar gözüm ameliyatlı dememe rağmen gözüme ve vücudumun her yerine şişe bitene kadar biber gazı sıktılar. Ben yere yığıldım ve bağırmaya başladım, gözümün kör olduğunu düşündüm. Sonra onlar telaşla araca binip kaçtılar. Ambulans gelene kadarda kolluk kuvvetleri tekrar geldiler ama hiç araçtan inmediler. Etraftaki insanlar ambulansı çağırdı ve hastaneye kaldırıldım" diyerek darp sürecini aktardı.

‘HASTANE POLİSİ 'ŞİKAYETÇİ OLMAYIN' DEDİ’

Hastane işlemlerinden sonra darp raporu alan Yakup Orak hastane polisinin de ‘ufak bir tatsızlık olmuş ama şikayetçi olmayın’ şeklinde kendisiyle konuştuğunu belirtti. Avukatıyla birlikte suç duyurusunda bulunacağını belirten Orak, ’’Cezasız kalmayacaklar, artık bu tür hukuksuzlukları rahatlıkla yapıyorlar ama peşini bırakmayacağız’’ dedi.