Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp, Sur’da sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve bu yönde düzenlenen eylemlere yönelik müdahaleleri görüşmek için Diyarbakır Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.


Suç duyurusunun ardından Diyarbakır Valiliği’ne giden milletvekilleri, Vali ile görüştü.

Yapılan görüşmede, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına ilişkin Vali’nin kendilerine bir şey söylemediğini aktaran HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, bir sonuç alıncaya kadar valilik içinde oturma eylemi başlattıklarını ifade etti.

Uca, “Sur’da 9 gündür sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sadece insanlar değil tarih de katlediliyor Bu hukuksuz uygulamaya ilişkin bugün İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Daha sonra Diyarbakır Valisi ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşme olumsuz geçti ” dedi.

İdare Mahkemesi’nden cevap gelene kadar oturma eylemi yapacaklarını aktaran Uca, valiliğin devreye girip yasağın kalkması için çabalaması gerektiğini dile getirdi.

HDP Diyarbakır Eşbaşkanı Gülşen Özer, HDP Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca’nın valilikteki oturma eylemi devam ediyor. (İMC TV)