HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, sokağa çıkma yasağında 13. gününe girilen Mardin’in Nusaybin ilçesindeki durumu aktardı.

Fırat Haber Ajansı’ndan Ferhat Arslan’a konuşan HDP’li Aslan, bölgedeki birliklerin kiliseleri ve Süryani köylerini de tahrip ettiğini söyledi.

Aslan’ın değerlendirmeler özetle şöyle:

"SU DEPOLARI KURŞUNLANIYOR, HALKIN VAR OLAN SUYU ELİNDEN ALINIYOR"

“13. gündür sokağa çıkma yasağı var, güvenlik güçleri mahalleleri sivilleri bombalamakla yetinmiyor, evlerin damlarındaki su depolarını kurşunlayıp bombalıyor. Zaten sular kesik, var olan sularını da bu şekilde ellerinden alıyor. Halkı, sivilleri açlıkla susuzlukla kırmaya çalışıyor. Halkın içeride gıdası, suyu tükendi. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar uzun süreli sokağa çıkma yasağı uygulanmadı. Demokrasiden söz edenler Nusaybin'de insanlık ve ahlak dışı uygulamalarla halkı ölümle başbaşa bırakıyor.

"KİLİSE DE BOMBALANDI"

“Dünyanın ilk üniversitesi olan Mor Yakub Kilisesi‘ni de bugün bombaladıkları bilgisini aldık. Bunlar sadece insanlık düşmanı değil, bilim, tarih düşmanıdırlar. Hiçbir şeye tahammülleri yok. Dünyanın en vahşi en barbar yaklaşımla şehirlerimizde saldırıyorlar. Sadece bu değil, Bagok’ta da Süryani köylerinde askeri operasyonlar yapıyorlar, bombalıyorlar. Bu Saray birlikleri, her yeri yıkıyor yakıyor. Dünya artık bu zulmü görmeli ve buna dur demeli.

MOĞOL BENZETMESİ

“Burada bizim deneyeceğimiz tüm demokratik yolları tıkıyorlar, bizlere halka saldırıyorlar, suikastlar düzenliyorlar” diyen Aslan,  bölgede okulların olmadığını, açlık ve susuzluğun olduğunu yine vurgulayarak, iktidarın ve bölgedeki birliklerin tutumunu Moğollara benzetti.