Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün, Meclis'de partisinin bazı milletvekilleri ile düzenlediği basın toplantısında, yeşil alanların ve su kaynaklarının sanayi kuruluşlarının kullanımına açılmasını, bu alanlarda yol yapımını eleştirdi. Üstün, "Yeşil yol adını verdiğiniz asfalt denizi, talan projesi hukuksuzdur. Bu yolu yapmak suçtur. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kabul edin" dedi.

AKP iktidarının göreve geldiğinden bu yana çeşitli projelerle çevreyi sermayenin kullanımına açtığını söyleyen Üstün, ancak halkın bu durum karşısında yeşile sahip çıkmak için çabaladığını kaydetti.

"Bu devlet halkın hizmetinde değil aslında. Sermayeye hizmet ediyor. Bilinmelidir; Fırtına Vadisi ve Kaçkar Dağları bölgesi halkındır, halklarındır" diyen Üstün, ekolojik yaklaşımların önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve benzeri yatırımlara karşı çıkanlara yönelik sözlerini hatırlatan Üstün, "Biz de diyoruz ki doğayı, sermaye birikimine böylesine sokmaya çalışan siyasi yapılar karşılarında bizleri bulacaktır" diye konuştu.

HDP olarak her zaman yeşil alanları korumaya çalışan halkın yanında olacaklarını belirten Üstün, şöyle konuştu: "Yeşil yol adını verdiğiniz asfalt denizi, talan projesi hukuksuzdur. Bu yolu yapmak suçtur. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kabul edin. Bugünden vazgeçin, bu projeyi çöpe atın, bu yanlıştan dönün artık. Bu toprakların her yerinde direnişler devam ediyor. Eskiden olduğu gibi şimdi de biz de onlarla beraberiz. Toprağın ve suyun onurunu koruyanlar bu yıkımları durduracaklar." (ETHA)