Bu sabah 'şafak baskınları' ile başlayan ve IŞİD'e yönelik olduğu iddia edilen operasyonlar için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Noktasal operasyonlar değildir, bu bir süreçtir' dediği operasyonlarda gözaltına alınanların çoğunluğunun Kürt gençleri, HDP ve DBP'liler olduğu netleşiyor. Operasyonları değerlendiren HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, "'Terör örgütleri' deyip devrimcilere, demokratlara yönelmesi kabul edilemez," diyor.

TÜZEL: IŞİD DEYİP DEVRİMCİLERE YÖNELİYORLAR

Evrensel'in haberine göre; HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, hükümetin "IŞİD'e operasyon yapıyorum" algısı ile devrimcilere demokratlara gözaltı furyası başlattığını söylüyor.

Başbakan Davutoğlu'nun operasyonlara ilişkin açıklamalarına da "Yine bildik senaryo devreye konuluyor" diye değerlendiren Tüzel, "IŞİD saldırıları ortadayken, bu saldırıların araştırılması olası saldırıların önüne geçilmesi sorumlulukları ortadayken hükümet bunu bir karşı saldırıya çevirmiş durumda. 'Terör örgütleri' deyip devrimcilere, demokratlara yönelmesi kabul edilemez. Bu, IŞİD'le gerçek anlamda bir mücadeleden de geri durulduğunu gösteriyor" diyor.

'BÜYÜK BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ'NE ÇAĞRI

Barış Bloku tarafından 26 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek Büyük Barış Yürüyüşü'nün Türkiye'nin içinden geçtiği günlerde daha büyük bir anlam kazandığını belirten Tüzel, "Savaş operasyonlarına karşı sesimizi yükseltmemiz gerekiyor" diyerek, yürüyüşe katılma çağrısı da yapıyor.