Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, açıklamalarda bulundu.

MA’dan Özgür Paksoy’un haberine göre HDP Milletvekili Tosun, AKP hükümetinin 26’ncı Dönem’de olduğu gibi HDP’li vekilleri hedef aldığını savundu.

Tosun, “AKP’nin HDP’li vekillere dönük saldırılarını yeni dönemde de sürdüreceği anlaşıldı. Geçen dönem HDP’li vekillere açılan soruşturmalar ve hazırlanan fezlekeler, milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar vardı. HDP’yi baraj altında bırakamadılar, bu kez HDP’nin koltuk sayısını düşürmek için çalışıyorlar. Biz bu politikalara taviz vermeyeceğiz. Bu dönem AKP’nin planladığı gibi yürümeyecek” dedi.

‘NE OLURSA OLSUN HALKIN YANINDA OLACAĞIZ’

24 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’da yüzde 65 oranında oy aldıklarını anımsatan Tosun, “Bu halk, onların yanında saf almamız için bizi seçti. Halkın acısını, sevincini paylaşmak durumundayız. Bizler de ne olursa olsun halkın yanında olacağız” dedi.

Soruşturma gerekçesi olan cenaze töreninde polisin provokasyon yaratmaya çalıştığını savunan Tosun, “Mezarlığa bini aşkın polis, 50’ye yakın zırhlı araç yerleştirilmişti. Tüm provokasyon girişimlerine rağmen cenazenin dini vecibelerinin yerine getirilmesi için çaba gösterdik” diye konuştu.

‘SAVCILAR KİMSESİZ CENAZELERİN KİMLİĞİNİ TESPİT ETSİN’

Son 3 yılda yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren ve uzun süredir kimsesizler mezarlığında bekletilen 300’ü aşkın cenazeyi hatırlatan Tosun, “Buradan hakkımızda jet hızıyla soruşturma başlatan savcılara sesleniyoruz: Kimsesizler mezarlıklarında bulunan cenazelerin kimliklerini tespit etmeyen savcılar, neden uyumayıp hakkımızda soruşturma başlatıyor? Savcıların görevi halkın acılarını paylaşan milletvekilleri hakkında soruşturma başlatmak değil, yıllardır adliye koridorlarında çocuklarının cenazesini bekleyen ailelere cenazelerini vermektir. Savcılar, 300 cenazenin kimlik tespitini yapıp, cenazeleri ailelerine teslim etmesi gerekirken, mesailerini bize harcıyor. Biz bu ailelerin iradesiyiz ve ailelerin yanında olacağız” dedi.

 Kaynak: Mezopotamya Ajansı