HDP Beylikdüzü İlçe Örgütü; HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in tutuklanmasına ilişkin olarak protesto gerçekleştirdi. Beylikdüzü Meydanı’nda yapılan protestoya; il yöneticileri, ilçe eşbaşkanları, Demokratik Eğitimciler Sendikası (DES) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. “Semra Güzel onurumuzdur” sloganının atıldığı açıklamada, “Halkın İradesine Dokunma! Semra Güzel Onurumuzdur” pankartı açıldı.

Öldürülen bir PKK mensubu ile çekilmiş fotoğrafı nedeniyle dokunulmazlığı kaldırılarak hakkında yakalama kararı çıkartılan HDP Milletvekili Semra Güzel, İstanbul’da gözaltına alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Güzel, savcılık tarafından tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe, "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle tutuklanmasına hükmedildi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada basın metnini HDP Beylikdüzü İlçe Eşbaşkanı Adalet Ünlü okudu.

Adalet Ünlü, şu açıklamaları yaptı:

"AKP-MHP erkek ittifakı tarafından hedef gösterilen Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’in özgürlüğü kirli bir kumpasla gasp edilmiştir. Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel, AKP-MHP iktidarının oyunuyla önce dokunulmazlığı kaldırılmış ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazdığı senaryoyla 2 Eylül'de İstanbul’da gözaltına alınıp, 3 Eylül'de tutuklanmıştır.

"TÜRKİYE SİYASET TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK YAZILMIŞTIR" 

Semra Güzel'in tutuklanması, Kürt halkı başta olmak üzere devrimci demokratik güçlerin iradesine boyun eğdirme operasyonudur. Hukuk dışı gözaltı ve gözaltına alınma şekliyle de, milletvekilliği devam ettiği için yapılamayan cezaevi kaydı, KHK ile ihraç edildiği, hekimlik görevi üzerinden yapılmasıyla da Türkiye siyaset tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. HDP’nin gücünü zayıflatmaya, etkisizleştirmeye, görünmez kılmaya yönelik iktidar siyasetini de aynı irade boşa çıkaracaktır."