HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliği Meclis’te yapılan oylama sonucu, ‘devamsızlık’ gerekçesiyle, 330 oyla düşürüldü.

PKK'li bir kişi ile fotoğrafları basına yansıdıktan sonra dokunulmazlığı kaldırılan ve tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki tezkere Genel Kurul’da oylandı.

Güzel’in, beşi haziran ayında olmak üzere Genel Kurul’un altı birleşimine özürsüz veya izinsiz katılmadığının tespit edilmesi gerekçesiyle yapılan oylama sonucunda milletvekilliği düşürüldü. Oylamada, 372 oy kullanıldı, 330 kabul, 42 ret oyu verildi.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde oy kullandı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da katıldığı oylamada, HDP milletvekilleri “Semra Güzel halkın iradesidir” yazılı pankartlarla protesto ettiler.

HDP GENEL KURUL'U TERK ETTİ

Milletvekilliği düşürülmesi oylamasının ardından HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, kararı eleştiren kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Eş Genel Başkanlar Buldan ve Sancar ile milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti.

BULDAN: KÜRT VE KADIN DÜŞMANLIĞI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kürt ve kadın düşmanlığıyla Semra Güzel'in vekilliğini düşürerek, 2 Mart darbecilerinin izinden giden AKP-MHP iyi bilsin ki; Semra, Amed halkının ve kadınların iradesidir. İradeyi düşüremezsiniz. Halkın iradesi karşısında asıl siz kaybedeceksiniz” dedi.