HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, muhalefet partileri ile bir anlaşmaya varılamaması durumunda kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı. 

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, ortak aday çıkarma konusunda müzakerelere açık olacaklarının sinyalini verdi. Oluç, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki 20 yıllık AK Parti iktidarına son vermek için ortak bir aday konusunda müzakerelere açığız. Uzlaşamazsak ilk turda kendi adayımızı sunarız" dedi.  

Reuters'a konuşan Oluç, "On ay sonra hem milletvekili hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilecek Türkiye'de, muhalefet partileri iktidarı değiştirmekte birleşiyor ancak aday konusu ve HDP ile ilişki, tartışma konusu olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'DEMOKRATİK ÇÖZÜM BULUNABİLİR'

2023 seçimlerinin 'ihtiyaç ve dinamikler' bakımından "ayrı bir mesele" olduğunu söyleyen Oluç, Erdoğan'a karşı tek aday konusunda uzlaşmak istemelerine rağmen milletvekili seçimlerinde ittifak arayışında olmayacaklarını vurguladı. Öte yandan muhalefet partilerinin ortak bir politika üzerinde anlaşmasının cumhurbaşkanı adayının kim olacağından daha önemli olduğunun da altını çizen Oluç, "Ancak bu sayede güçlü bir yerel ve ulusal demokrasi inşa edebilir, bağımsız bir yargı ve hukukun üstünlüğünü sağlayabilir ve Kürt sorununa demokratik bir çözüm bulunabilir" dedi.