HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, vekilliklerinin düşürülmesi için Meclis'te yapılan toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de yasaların askıya alındığını savunan Sarıyıldız, mahkemeler ve Meclis’in aldığı kararların AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talepleri doğrultusunda alındığını ileri sürdü.

Sarıyıldız, "Uzun süredir Türkiye'de yasalar ve hukuk askıya alındı. Mahkemeler ve Meclis'in verdiği tüm kararlar AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talepleri doğrultusunda alınıyor. Bizim hakkımızda verilen karar da bu kapsamda değerlendirilmeli" ifadelerini kullandı.

Vekilliklerinin düşürülmesi yönünde alınacak kararın bağlayıcı olmadığını ifade eden Sarıyıldız, "Biz halkımızın iradesini temsil ediyoruz. Vekilliğimiz düşürülse de bu misyonumuz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanlık Divanı İsmail Kahraman başkanlığında HDP'li Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın "devamsızlık sebebiyle vekilliklerinin düşürülmesine" ilişkin toplandı.

Meclis Başkanlık Divanı, 2 milletvekilinin dosyasını Karma Komisyona sevk ettiğini duyurdu.

Karma Komisyon milletvekilliklerinin düşürülmesi yönünde bir karar alırsa bunu Meclis Genel Kurulu’na gönderecek ve Genel Kurul’da yapılacak oylamada salt çoğunlukla milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesi kararı alınabilecek.

HDP'nin görevlendirilmesiyle Avrupa'ya siyasal çalışma yapmak için gittiklerini ifade eden Sarıyıldız, "Bu kararın hukuki bir boyutu yok. Tüzükte de yeri yok. Almaya hazırlandıkları karar ülkenin geleceğine hizmet etmiyor. Biz halkımızın iradesini temsil ediyoruz. Vekilliğimiz düşürülse de bu misyonumuz devam edecektir. Bizler açısından bağlayıcı bir karar değil" diye konuştu.

Sarıyıldız, HDP'nin Türkiye'de tüm halkların özgür ve barış içinde yaşaması için bir şans olduğunu ancak tasfiye politikalarıyla karşı karşıya kaldığını, vekiller hakkında verilen bütün kararların da bu yönde olduğunu söyledi.

Hakkında çıkan "Avrupa'ya kaçtı" gibi haberlere de yanıt veren Sarıyıldız, "Bir yıldır Avrupa'dayız. Buraya Türkiye'de yaşananları aktarıyoruz, bir bakış açısı sunuyoruz. Buradaki halkımızı Türkiye'de yaşananlar konusunda bilgilendiriyoruz. Avrupa'daki siyasi partilerle ilişki kuruyoruz" dedi.

(Kaynak: Dihaber)