HDP Çatak Seçim İrtibat Bürosu'nu Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Mustafa Avcı ve Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın katılımıyla açtı.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, “Çatak halkı bugün bir kez daha partisine sahip çıktı. Çatak halkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iradesine sahip çıkacak. Kürt halkı üzerinde yüz yıllardır zulüm uygulanıyor ama son 4 yıldır özel bir zulüm politikası yürütülüyor. Mecliste, sokakta, mahallede her yerde saldırıyorlar. Ama halkımız asla dik duruşundan vazgeçmedi. Tarihi çatak ilçemiz 31 Mart’ta yeni bir tarih yazacak. Bu seçimler sadece bir belediye seçimi değildir. Biz burada sadece Çatak için oy kullanmıyoruz… Burada verilecek bir oy bütün Kürt halkına verilmiş oydur. Sayın Leyla Güven 120 gündür açlık grevindedir. Leyla Güven ve 300 tutsak Sayın Öcalan üzerinde ki tecrit ve Kürt halkına karşı uygulanan asimilasyon ve inkar politikalarına karşı açlık grevine girmiştir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Defolun Kürdistan’a gidin’ sözlerine tepki göstererek, “Biz değil, sen gideceksin” dedi.

Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Mustafa Avcı ise, “Kürt halkının tek ihtiyacı olan kendi içinde ki ittifaktır. Eğer biz birlik olursak kimse bizim dilimizi yasaklayamaz, kimse bize bu zulmü yapamaz. İttifakın yükü Çatak halkının omzundadır. Kürt ittifakı için Çatak bir örnek teşkil edecektir. Biz birlik olursak üzerimize gelemezler ama biz parçalanırsak o zaman bundan cesaret alırlar. Korkuyorlar, uykular haram oldu. Biz onların korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. Kürt olup da oyunu AKP’ye verenlere anlatın. Biz Kürdüz ve birlikte olmalıyız. Hepsi vicdanına bir sorsun… Onlara anlatın, bu bizim görevimizdir. Ne diyor Cumhurbaşkanı ‘Kürdistan istiyorsanız, aha gidin Kürdistan orada’… Kürt halkı on bin yıldır bu topraklar yaşıyor ve biz hiçbir yere gitmiyoruz ama sen gideceksin. 31 Mart’ta bunun başlangıcı olacak. Türkiye’de 81 milyonun umudu HDP’dir. Çünkü HDP zorbalığa, zulme karşı çıkan tek parti HDP’dir” ifadelerini kullandı.

Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Rize’den, Kayseri’den, Trabzon’dan gelen kayyumlar bizi anlamaz, bizim acımızı anlamaz ve çoğunluğu bu halkın faydasını istemiyor. Kayyumlar bu yüzden zorbalıktır, zulümdür ve 31 Mart’ta buna son verip ‘Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz diyoruz. Bizler halkımızın hizmetindeyiz. Zamanında, yerinde ve nitelikli bir hizmet için geliyoruz. Biz buna hazırız ve sizin de desteğinizle başaracağız.”