HDP Milletvekili Garo Paylan, 2016 yılında kendisine TBMM'de suikast düzenlenmesi planının ifşa edildiğini hatırlatarak Meclis Başkanlığı'na, bununla ilgili soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Paylan önergesinde, Avukat Mehmet Sinan İnce'nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sene 2016, TBMM’ye silah sokturtup Garo Paylan’ı vurdurtup azmettireni Alaattin Çakıcı, faili MHP gösterecektin. Bana planı yaptırttın, iş milletvekili danışmanından döndü" dediğini hatırlattı.

İnce'nin suikast planını açıkladıktan sonra Twitter üzerinden tehditlerine açıkça devam ettiğini de ekleyen Paylan, "Söz konusu suikast planı ifşaatı ve ardından gelen açık tehditler kamuoyunda ciddi tepki ve kaygıyla karşılanmaktadır. Öte yandan, adı geçen şahsın söz konusu suikast planına mekân olarak üyesi olduğum TBMM’yi göstermesi, makamınızın birtakım soruları yanıtlamasını gerekli kılmaktadır" dedi.

Paylan, önergesinde TBMM Başkanlığı'na şu soruları yöneltti:

- TBMM’de şahsıma yönelik suikast planı hakkında soruşturma açtınız mı?

- Mehmet Sinan İnce adlı şahıs, 2010 yılından bu yana kaç kez, hangi tarihlerde ve ne kadar süre ile TBMM’de bulunmuştur?

- Mehmet Sinan İnce TBMM’ye girişlerini hangi milletvekilleri sağlamıştır?

- Mehmet Sinan İnce’nin TBMM’ye girişi için randevu kaydı yapılmamışsa, şahıs kimin ya da kimlerin maiyetinde TBMM’ye sokulmuştur?

- Mehmet Sinan İnce adlı şahsın suikast planına ilişkin “iş mv. danışmanından döndü” ifadesinde bahsi geçen milletvekili danışmanı kimdir?

- Şahsıma yönelik TBMM’de gerçekleşmesi planlanan ve ifşa edilen suikast çerçevesinde söz konusu şahsın silahı kimden temin ettiğini araştırdınız mı?

- Mehmet Sinan İnce’nin “yürürken önümüze düşürdük” dediği kamera kayıtlarına ulaştınız mı?"