HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yönelik, “Siz ne zaman kekeleseniz ben biliyorum ki gerçeğe aykırı bir şey söylüyorsunuz. Siz bu ülkenin yarısına savaş açmışken, anayasa, başkanlık, demokrasiymiş bunları konuşamazsınız” dedi.


Anadolu Ajansı
’nın haberine göre, Suruç katliamında hayatını kaybeden 32 kişinin yakını Meclis’te CHP ve HDP gruplarıyla bir araya geldi.

Soruşturmadaki gizlilik kararının kaldırılması gerektiğini ifade eden Önder, ailelerin adalet istediklerini kaydetti.

HEPİNİZ BU KATLİAMLAR İÇİN YARGILANACAKSINIZ

Önder, “Bu memleketin en yetkili ağızları Suruç’tan sonra kalktılar, içki tarifi verir gibi bunların katilleri için kokteyl tanımlamasında bulundular. Siz, bunların katline göz yumdunuz. Evet, katillerimizi tanıyoruz. Herbiriniz bu değirmenin bir çarkının bir dişlisisiniz” diye konuştu.

Hükümete ‘Çıkıp özür dilemeyi düşünmüyor musunuz?’ diye seslenen HDP’li vekil,  “‘Biz size ‘kokteyl’ dedik, oysa sek bir vahşet örgütüymüş çocuklarınızı katleden’ demeyecek misiniz? Hepiniz bu katliamlar için yargılanacaksınız. Ev ev temizleyeceklermiş. Biz, ev ev temizlemenin ne olduğunu bu ülke 1924’ten, 1938’den, 1990’lı yıllardan biliyoruz” diye devam etti.

NE ZAMAN KEKELESENİZ GERÇEĞE AYKIRI KONUŞUYORSUNUZ

Konuşmasının devamında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da seslenen Önder, şunları söyledi: “Sayın Başbakan siz ne zaman gerçeğe aykırı beyanda bulunmuşsanız kekelemeye başlıyorsunuz. Siz ne zaman kekeleseniz ben biliyorum ki gerçeğe aykırı bir şey söylüyorsunuz. Siz bu ülkenin yarısına savaş açmışken, anayasa, başkanlık, demokrasiymiş bunları konuşamazsınız. Gelin bu savaşı nasıl başlattıysanız o şekilde durdurmanın iradesini gösterin.”

SURUÇ DUYULSAYDI, ANKARA KATLİAMI YAŞANMAZDI

Suruç aileleri, CHP’li vekillerle de bir araya geldi. CHP heyetinin saldırıdan üç saat sonra bölgeye gittiğini hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Eğer, Suruç’ta yaşamını yitirenlerin duyurmaya çalıştıkları ses duyulsaydı, Ankara katliamı yaşanmayacaktı” dedi.

Suruçlu aileler, ‘Suruç Adalet Platformu’ tarafından Suruç’taki eksiklikler konusunda hazırlanan bir raporu da CHP heyetine sundu.