HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Eski Milletvekili Sırrı Sakık’ın HDP-Kılıçdaroğlu görüşmesine dair iddialarına yanıt verdi.

Sırrı Sakık, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye ziyaretine ilişkin, “Kılıçdaroğlu da açık ve net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da bunların deklare edilmesi gerekir” çağrısında bulunmuştu.

“HİÇBİR DOĞRULUK PAYI YOK”

Oluç; Sakık’ın medyada, “Acaba gizli bir anlaşma mı var?” tartışmalarına yol açan iddialarına, “Hiçbir doğruluk payı yok. İçeride ne konuşulduysa kamuoyunun önünde onlar tekrarlandı. Bu konuda görüşmeye katılan herkes de aynı şeyi söyledi. İktidar bu tür lafları yayarak toplumda başka bir hava yaratmak istiyor” diyerek yanıt verdi.

“PARTİ AÇISINDAN BAĞLAYICI DEĞİLDİR”

Parti yöneticileri dışında yapılan açıklamaların kendilerini bağlamadığını belirten Oluç, şunları ifade etti:

“Bu tür iddiaları ortaya atıp değerlendirmeden önce partinin yöneticilerine bakmak gerekiyor. Parti hakkında bağlayıcı söz söyleyecek kişiler bellidir. Parti yöneticilerinin dışında yapılmış olan açıklamalar, konuşmalar parti açısından bağlayıcı değildir kesinlikle.”

Kaynak: Rudaw